Ingredienser
- 4 kartofler
- 2 løg
- 3 gulerødder
- Grønkål
- 3 stilke selleri
- ½ dåse flåede tomater
- Olivenolie
- Muskat
- Spidskommen
- Persille
- Salt og peber
Sådan gør du
- Hak 2 løg groft.
- Skær 3 gulerødder og 3 stilke selleri i skiver, og skær ¼ af et grønkålshoved ud i grove stykker. Skær også 4 kartoflerne ud i mindre stykker; 7-8 stykker fra hver.
- Blend ½ dåse flåede tomater eller hak dem meget fint.
- Kom en smule olivenolie i en gryde og steg løgene i 3-4 minutter.
- Tilsæt nu kålen i gryden og lad det koge i 3-4 minutter yderligere under omrøring.
- Tilsæt gulrødder, selleri, og tomater. Dernæst 2 liter vand samt kartoflerne, 1 knsp. muskat, ½ tsk. spidskommen og ½ dl. olivenolie.
- Kog suppen op, og lad dem derefter småkoge i 40-45 minutter. Krydr med salt og peber.
- Servér med en smule hakket persille ovenpå suppen.
Tip: Spises ofte med brød eller oliven, men kan også serveres som en forret.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-