Ingredienser
- ½ kg. hummer- el. jomfruhummerskaller (150-200 g. friske hummere kan også bruges)
- 2 gulerødder
- 2 løg
- 1 porre
- 1/2 fennikel
- 2 cl. cognac
- Persille
- 5 dl. hvidvin
- 2 laurbærblade
- Koriander
- Timian
- Vand
- ½ liter fløde
- Tomatpuré
- Olivenolie
- 2 blokke fiskebouillon
- Salt og peber
Bruger du rigtige hummere eller jomfruhummere, skal de skæres i fine stykker og først puttes i suppen senere. Det giver en mere mad-agtig suppe, men smager også dejligt - men er naturligvis også dyrere.
Sådan gør du
- Hak 2 gulerødder, 2 løg, 1 porre og ½ fennikel groft.
- Tag en gryde, tilsæt 4 spsk. olivenolie og brun hummerskallerne sammen med de grofthakkede grøntsager i 3-4 minutter.
- Hæld 2 cl. cognac i gryden og flambér hurtigt.
- Tilsæt nu 4 spsk. tomatpuré, 1 liter vand, 2 blokke fiskebouillon og 5 dl. hvidvin. Krydr med salt, peber, 2 laurbærblade, 1 tsk. timian og ½ spsk. koriander.
- Lad suppen koge i 35-40 minutter.
- Lad suppen rende igennem en si et par gange for at sortere grøntsagerne og skallerne fra (laver du i stedet retten med rigtige hummerstykker, skal de naturligvis ikke sies fra, men grøntsagerne kan godt sies fra).
- Vil du have ekstra smag ud af skallerne og grøntsagerne, kan de knuses og koges op med lidt vand, og tilsættes i suppen igen, hvorefter det hele sies fra igen.
- Lad suppen koge op i 10 minutter, og lade den rende igennem en si igen til sidst. Tilsæt til sidst ½ liter fløde og kog hurtigt op.
- Server med lidt pynt såsom persillestilke.
Tip: Servér med brød.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-