Ingredienser
- ½ kg. hummer- el. jomfruhummerskaller (150-200 g. friske hummere kan også bruges)
- 2 gulerødder
- 2 løg
- 1 porre
- 1/2 fennikel
- 2 cl. cognac
- Persille
- 5 dl. hvidvin
- 2 laurbærblade
- Koriander
- Timian
- Vand
- ½ liter fløde
- Tomatpuré
- Olivenolie
- 2 blokke fiskebouillon
- Salt og peber
Bruger du rigtige hummere eller jomfruhummere, skal de skæres i fine stykker og først puttes i suppen senere. Det giver en mere mad-agtig suppe, men smager også dejligt - men er naturligvis også dyrere.
Sådan gør du
- Hak 2 gulerødder, 2 løg, 1 porre og ½ fennikel groft.
- Tag en gryde, tilsæt 4 spsk. olivenolie og brun hummerskallerne sammen med de grofthakkede grøntsager i 3-4 minutter.
- Hæld 2 cl. cognac i gryden og flambér hurtigt.
- Tilsæt nu 4 spsk. tomatpuré, 1 liter vand, 2 blokke fiskebouillon og 5 dl. hvidvin. Krydr med salt, peber, 2 laurbærblade, 1 tsk. timian og ½ spsk. koriander.
- Lad suppen koge i 35-40 minutter.
- Lad suppen rende igennem en si et par gange for at sortere grøntsagerne og skallerne fra (laver du i stedet retten med rigtige hummerstykker, skal de naturligvis ikke sies fra, men grøntsagerne kan godt sies fra).
- Vil du have ekstra smag ud af skallerne og grøntsagerne, kan de knuses og koges op med lidt vand, og tilsættes i suppen igen, hvorefter det hele sies fra igen.
- Lad suppen koge op i 10 minutter, og lade den rende igennem en si igen til sidst. Tilsæt til sidst ½ liter fløde og kog hurtigt op.
- Server med lidt pynt såsom persillestilke.
Tip: Servér med brød.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-