Ingredienser
- 1 pk. gær
- 1 dl. vand
- 4 dl. kærnemælk
- 250 g. rugmel
- 1 ½ tsk. salt
- 350 g. mel
Sådan gør du
- Gæren røres ud i det lunkne vand.
- Lun kærnemælken en smule, og tilsæt den sammen med rugmel, mel (gem evt. lidt til æltningen) og salt.
- ælt dejen godt.
- Lad dejen hæve under et klæde til den er ca. dobbelt størrelse.
- ælt dejen let igennem inden den puttes i en smurt form.
- Lad dejen efterhæve i formen i ca. 40 min.
- Prik dejen med en gaffel, pensel den med vand og bag den i ovnen på nederste rille i 1 ½ time ved 175 c.
- Afkøles på en rist.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-