Ingredienser
- 1 pk. gær
- 1 dl. vand
- 4 dl. kærnemælk
- 250 g. rugmel
- 1 ½ tsk. salt
- 350 g. mel
Sådan gør du
- Gæren røres ud i det lunkne vand.
- Lun kærnemælken en smule, og tilsæt den sammen med rugmel, mel (gem evt. lidt til æltningen) og salt.
- ælt dejen godt.
- Lad dejen hæve under et klæde til den er ca. dobbelt størrelse.
- ælt dejen let igennem inden den puttes i en smurt form.
- Lad dejen efterhæve i formen i ca. 40 min.
- Prik dejen med en gaffel, pensel den med vand og bag den i ovnen på nederste rille i 1 ½ time ved 175 c.
- Afkøles på en rist.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-