Ingredienser
- 1 spsk. madlavningssake
- 300 g. ris (sushiris)
- 40 g. riseddike
- 40 g. sukker
- 8 g. salt
- 3 gram. tangpulver (dashi - en slags bouillon)
- 2 skiver laks (kan både være frisk eller røget)
- ½ avocado
- 4 skiver tang ”nori” (tørret)
- Bambus eller sushimåtte til at lave sushien på.
Sådan gør du
- Kog risene. Tilsæt madlavningssake under kogningen.
- Lad risene køle af, og bland i mellemtiden riseddike, sukker, tangpulver og salt i en skål.
- Vend forsigtigt blandingen i de afkølede ris med en dejskraber.
- Læg en skive tang på en bambus- eller sushimåtte.
- Fordel ris på ca. 2/3 af tangskiven.
- Skær laks og avokado i skiver.
- Fordel en fjerdedel af avokadoen og laksen på risene (ikke for meget).
- Rul sushien stramt fra bunden. Måtten bruges til at holde sushien stram. Brug evt. lidt vand til at lime sammen med.
- Når sushirullen er færdig kan du trykke den ensartet.
- Brug samme fremgangsmåde til de resterende 3 sushiruller.
- Sæt derefter rullerne i køleskabet. Rullerne skal være helt afkølede før du kan skære dem i skiver.
- Brug en skarp kniv til at skære skiver på ca. 2 cm. Hvis du gør kniven våd efter hver skåren skive, glider den nemmere.
Tip: Serveres wasabi, soja og syltet ingefær.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-