Ingredienser
- 1 spsk. madlavningssake
- 300 g. ris (sushiris)
- 40 g. riseddike
- 40 g. sukker
- 8 g. salt
- 3 gram. tangpulver (dashi - en slags bouillon)
- 2 skiver laks (kan både være frisk eller røget)
- ½ avocado
- 4 skiver tang ”nori” (tørret)
- Bambus eller sushimåtte til at lave sushien på.
Sådan gør du
- Kog risene. Tilsæt madlavningssake under kogningen.
- Lad risene køle af, og bland i mellemtiden riseddike, sukker, tangpulver og salt i en skål.
- Vend forsigtigt blandingen i de afkølede ris med en dejskraber.
- Læg en skive tang på en bambus- eller sushimåtte.
- Fordel ris på ca. 2/3 af tangskiven.
- Skær laks og avokado i skiver.
- Fordel en fjerdedel af avokadoen og laksen på risene (ikke for meget).
- Rul sushien stramt fra bunden. Måtten bruges til at holde sushien stram. Brug evt. lidt vand til at lime sammen med.
- Når sushirullen er færdig kan du trykke den ensartet.
- Brug samme fremgangsmåde til de resterende 3 sushiruller.
- Sæt derefter rullerne i køleskabet. Rullerne skal være helt afkølede før du kan skære dem i skiver.
- Brug en skarp kniv til at skære skiver på ca. 2 cm. Hvis du gør kniven våd efter hver skåren skive, glider den nemmere.
Tip: Serveres wasabi, soja og syltet ingefær.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-