Ingredienser
- 1 spsk. madlavningssake
- 300 g. ris (sushiris)
- 40 g. riseddike
- 40 g. sukker
- 8 g. salt
- 3 gram. tangpulver (dashi - en slags bouillon)
- 1 ds. tun i vand
- 4 spsk. japansk mayonnaise
- 4 agurkstykker på ca. 10 cm.
- 2 æg
- 1 spsk. rapsolie
- 1 spsk. sesamfrø
- 2 skiver tang ”nori” (tørret)
- Bambus eller sushimåtte til at lave sushien på.
- Plastfolie
Sådan gør du
- Kog risene. Tilsæt madlavningssake under kogningen.
- Pisk æggene sammen og lav en omelet på en pande med rapsolien.
- Skær den færdige omelet i lange skiver (ligesom agurken).
- Bland tun og mayonnaise.
- Lynsteg sesamfrøene på en pande i ca. 1 min.
- Bland riseddike, sukker, tangpulver og salt i en skål.
- Vend forsigtigt blandingen i de afkølede ris med en dejskraber.
- Læg et stykke folie over bambus- eller sushimåtten. Foliestykket skal være et stykke større måtten.
- Klip de 2 stykker tang i halve.
- Fordel ¼ af risene på folien (risene skal fylde lidt mere end et tangstykke).
- Læg et af tangstykkerne ovenpå risene.
- Læg ¼ af fyldet (tun, agurk og omelet skiver) på tangstykket.
- Brug måtten til at rulle sammen med. Gør det i små ryk så den forholder sig stram og ensartet.
- Når sushirullen er færdig fjerner du måtten, og plastfolien foldes ud.
- Fordel ¼ af sesamfrøene på plastfolien og rul sushirullen henover (så sesamfrøene sætter sig i risen).
- Pak sushien ind i plastfolien igen.
- Lav de resterende 3 ruller.
- Sæt derefter rullerne i køleskabet. Rullerne skal være helt afkølede før du kan skære dem i skiver.
- Brug en skarp kniv til at skære skiver på ca. 2 cm. Hvis du gør kniven våd efter hver skåren skive, glider den nemmere.
Tip: Serveres wasabi, soja og syltet ingefær.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-