Ingredienser
- 1 spsk. madlavningssake
- 300 g. ris (sushiris)
- 40 g. riseddike
- 40 g. sukker
- 8 g. salt
- 3 gram. tangpulver (dashi - en slags bouillon)
- 1 ds. tun i vand
- 4 spsk. japansk mayonnaise
- 4 agurkstykker på ca. 10 cm.
- 2 æg
- 1 spsk. rapsolie
- 1 spsk. sesamfrø
- 2 skiver tang ”nori” (tørret)
- Bambus eller sushimåtte til at lave sushien på.
- Plastfolie
Sådan gør du
- Kog risene. Tilsæt madlavningssake under kogningen.
- Pisk æggene sammen og lav en omelet på en pande med rapsolien.
- Skær den færdige omelet i lange skiver (ligesom agurken).
- Bland tun og mayonnaise.
- Lynsteg sesamfrøene på en pande i ca. 1 min.
- Bland riseddike, sukker, tangpulver og salt i en skål.
- Vend forsigtigt blandingen i de afkølede ris med en dejskraber.
- Læg et stykke folie over bambus- eller sushimåtten. Foliestykket skal være et stykke større måtten.
- Klip de 2 stykker tang i halve.
- Fordel ¼ af risene på folien (risene skal fylde lidt mere end et tangstykke).
- Læg et af tangstykkerne ovenpå risene.
- Læg ¼ af fyldet (tun, agurk og omelet skiver) på tangstykket.
- Brug måtten til at rulle sammen med. Gør det i små ryk så den forholder sig stram og ensartet.
- Når sushirullen er færdig fjerner du måtten, og plastfolien foldes ud.
- Fordel ¼ af sesamfrøene på plastfolien og rul sushirullen henover (så sesamfrøene sætter sig i risen).
- Pak sushien ind i plastfolien igen.
- Lav de resterende 3 ruller.
- Sæt derefter rullerne i køleskabet. Rullerne skal være helt afkølede før du kan skære dem i skiver.
- Brug en skarp kniv til at skære skiver på ca. 2 cm. Hvis du gør kniven våd efter hver skåren skive, glider den nemmere.
Tip: Serveres wasabi, soja og syltet ingefær.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-