Ingredienser
- 850 g. hvedemel
- 150 g. margarine
- 100 g. sukker
- 2 æg
- 1 pk. gær
- 4 dl. mælk
- et knivspids salt
- 2 tsk. kardemomme
Lyserød glasur:
- 5 dråber lyserød frugtfarve
- 100 g. flormelis
- 1 dl. vand
- Farvet krymmel
Sådan gør du
- Smelt margarinen, og bland det sammen med mel, sukker, salt og kardemomme i en skål.
- I en anden skål røres gæren ud i de 4 dl. mælk.
- Hæld melblandingen over i skålen med mælk og gær og rør godt.
- Ægget blandes i og dejen æltes godt.
- Læg et viskestykke over dejen, og lad den hæve i en halv times tid.
- Form dejen til 25-30 donuts.
- Kog ringene i olie (evt. i en wokgryde) til de er lysebrune -ca. 8 min.
- Når ringene er færdigkogte lægges de på et stykke køkkenrulle så olien kan dryppe af.
- Lad dem køle inden du påfører glasuren.
Glasur:
- Bland flormelis og vand. Rør til blandingen er tyk og jævn. Er glasuren for tynd, tilsæt mere flormelis. Er glasuren for tyk tilsæt da mere vand.
- Tilsæt frugtfarven.
- Hæld den lyserøde glasur på donutsne, og drys med den farvede krymmel inden glasuren tørrer.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-