Indisk linsesuppe
Ingredienser
- 1 -2 spsk. olivenolie
- 1 stort løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. frisk finthakket ingefær
- 3 kartofler
- 2 gulerødder
- 200 g. gule liner (røde kan også bruges)
- 2 grønsagsbouillonterninger
- 7 dl. vand
- 4 friske grofthakkede tomater
- 1 spsk. karry
- 1 tsk. gurkemeje
- ½ tsk. chili
- lidt havsalt
Sådan gør du
- Varm olivenolien, og tilsæt løg, ingefær og alle krydderier.
- Lad det stege et par minutter.
- Tilsæt kartofler, gulerødder og linser og lad det stege et par minutter under omrøring.
- Tilsæt derefter vand og grønsagsbouillon.
- Lad suppen småkoge under et låg i ca. 30 min. Rør lidt ind imellem, så du undgår suppen brænder på.
- Smag til med salt og peber (eller evt. flere krydderier efter egen smag)
- 5-10 min. inden suppen skal af varmeblusset, tilsættes tomaterne. Når linserne er udkogte, er suppen færdig.
Tip: serveres evt. med ristede græskarkerner og koriander.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-