Indisk linsesuppe
Ingredienser
- 1 -2 spsk. olivenolie
- 1 stort løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. frisk finthakket ingefær
- 3 kartofler
- 2 gulerødder
- 200 g. gule liner (røde kan også bruges)
- 2 grønsagsbouillonterninger
- 7 dl. vand
- 4 friske grofthakkede tomater
- 1 spsk. karry
- 1 tsk. gurkemeje
- ½ tsk. chili
- lidt havsalt
Sådan gør du
- Varm olivenolien, og tilsæt løg, ingefær og alle krydderier.
- Lad det stege et par minutter.
- Tilsæt kartofler, gulerødder og linser og lad det stege et par minutter under omrøring.
- Tilsæt derefter vand og grønsagsbouillon.
- Lad suppen småkoge under et låg i ca. 30 min. Rør lidt ind imellem, så du undgår suppen brænder på.
- Smag til med salt og peber (eller evt. flere krydderier efter egen smag)
- 5-10 min. inden suppen skal af varmeblusset, tilsættes tomaterne. Når linserne er udkogte, er suppen færdig.
Tip: serveres evt. med ristede græskarkerner og koriander.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-