Ingredienser
- 200 g. blødt smør
- 3 dl. lys muscovado sukker
- 1 dl. lys sirup
- 4 æg
- 5 dl. hvedemel
- 5 dl. kakao (af god kvalitet)
- 3 tsk. bagepulver
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. pulveriseret ingefær
- en knivspids salt
- 3 dl. mælk
- 200 g. mørk chokolade (70%)
- smør til formen
Chokoladecreme
- 3 dl. fløde
- 250 g. mørk chokolade (70%)
- 1 tsk. blødt smør
Sådan gør du
- Sæt ovnen på 180 c.
- Pisk smør, muscovadosukker og sirup grundigt.
- Tilsæt æggeblommerne fra de 4 æg, og gem hviderne til senere.
- I en anden skål blandes hvedemel, kakao, bagepulver, vaniljesukker, ingefær og salt.
- Indholdet af de to skåle blandes herefter forsigtigt sammen med mælken.
- Smelt chokoladen i et vandbad, og bland det i dejen.
- Pisk æggehviderne (til du kan vende skålen på hovedet uden de falder ud), vend dem i dejen.
- Smør 2 springforme i samme størrelse (eller bag de 2 bunde over 2 omgange).
- Hæld halvdelen af dejen i hver, og bag dem i ca. 15 min. i midten af ovnen.
Chokoladecreme:
- Kog fløden op i en gryde, og lad den herefter afkøle.
- Hak chokoladen fint, og hæld den i fløden med smørret.
- Læg den første chokoladekagebund på et stykke bagepapir, og fordel noget af chokoladecremen ovenpå.
- Læg herefter den anden chokoladelagkagebund ovenpå, og fordel noget af chokoladecremen ovenpå den.
- Tag til sidst en dejskraber og fordel det resterende chokoladecreme rundt langs kanten.
- Kagen kan evt. pyntes med bær, marcipan eller hvad du lyster.
Tip: Hvis du bedre kan lide tyndere chokoladebunde, kan du evt. lave 3 i stedet for 2.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-