Ingredienser
- 200 g. blødt smør
- 3 dl. lys muscovado sukker
- 1 dl. lys sirup
- 4 æg
- 5 dl. hvedemel
- 5 dl. kakao (af god kvalitet)
- 3 tsk. bagepulver
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. pulveriseret ingefær
- en knivspids salt
- 3 dl. mælk
- 200 g. mørk chokolade (70%)
- smør til formen
Chokoladecreme
- 3 dl. fløde
- 250 g. mørk chokolade (70%)
- 1 tsk. blødt smør
Sådan gør du
- Sæt ovnen på 180 c.
- Pisk smør, muscovadosukker og sirup grundigt.
- Tilsæt æggeblommerne fra de 4 æg, og gem hviderne til senere.
- I en anden skål blandes hvedemel, kakao, bagepulver, vaniljesukker, ingefær og salt.
- Indholdet af de to skåle blandes herefter forsigtigt sammen med mælken.
- Smelt chokoladen i et vandbad, og bland det i dejen.
- Pisk æggehviderne (til du kan vende skålen på hovedet uden de falder ud), vend dem i dejen.
- Smør 2 springforme i samme størrelse (eller bag de 2 bunde over 2 omgange).
- Hæld halvdelen af dejen i hver, og bag dem i ca. 15 min. i midten af ovnen.
Chokoladecreme:
- Kog fløden op i en gryde, og lad den herefter afkøle.
- Hak chokoladen fint, og hæld den i fløden med smørret.
- Læg den første chokoladekagebund på et stykke bagepapir, og fordel noget af chokoladecremen ovenpå.
- Læg herefter den anden chokoladelagkagebund ovenpå, og fordel noget af chokoladecremen ovenpå den.
- Tag til sidst en dejskraber og fordel det resterende chokoladecreme rundt langs kanten.
- Kagen kan evt. pyntes med bær, marcipan eller hvad du lyster.
Tip: Hvis du bedre kan lide tyndere chokoladebunde, kan du evt. lave 3 i stedet for 2.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-