Ingredienser
- 1 ½ dl. lunken vand
- 1 spsk. olivenolie
- ½ pakke gær
- ½ tsk. salt
- 4 dl. durum mel
Tomatsovs
- 1 ds. flåede tomater
- 1 spsk. olivenolie
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk. salt
Fyld
- ost
- fyld efter eget valg, fx parmaskinke.
Sådan gør du
- Vand, gær, salt og olie blandes sammen.
- Tilsæt melet og ælt grundigt.
- Stil dejen til hævning i en ca. 30 min.
- Ælt dejen igen, og form den med en kagerulle til 2 flade pizzabunde. (ca. 1-2 mm. tykke og 25 cm. i diameter).
Tomatsovs
- Olien varmes op i en pande, med hvidløgsfedet i.
- Når hvidløgsfedet er begyndt at blive brunt tages det op og smides ud.
- Tag en kniv og hak de flåede tomater nede i dåsen.
- Hæld det herefter i gryden, og drys saltet i.
- Kog herefter tomatsovsen ved svag varme i 10-15 min. Mas gerne tomatkødet yderligere under kogningen.
Bagning
- Sæt pizzaen ind i en forvarmet ovn på højeste temperatur.
- Bag pizzabunden i 1-2 min.
- Tag pizzaen ud, og smør et tyndt lag tomatsovs og det ønskede fyld på.
- Pizzaen sættes i ovnen igen i yderligere 2-3 min.
- Herefter tilsættes osten. Og pizzaen skal i ovnen hurtigt igen i ca. 5-6 min. Afhængigt af ostens konsistens.
- Serveres rygende varm.
Tip: Pizzaen bliver endnu bedre og sprødere hvis du investerer i en pizza-sten, og bager pizzaen i ovnen på den.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-