Ingredienser
- 1 ½ dl. lunken vand
- 1 spsk. olivenolie
- ½ pakke gær
- ½ tsk. salt
- 4 dl. durum mel
Tomatsovs
- 1 ds. flåede tomater
- 1 spsk. olivenolie
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk. salt
Fyld
- ost
- fyld efter eget valg, fx parmaskinke.
Sådan gør du
- Vand, gær, salt og olie blandes sammen.
- Tilsæt melet og ælt grundigt.
- Stil dejen til hævning i en ca. 30 min.
- Ælt dejen igen, og form den med en kagerulle til 2 flade pizzabunde. (ca. 1-2 mm. tykke og 25 cm. i diameter).
Tomatsovs
- Olien varmes op i en pande, med hvidløgsfedet i.
- Når hvidløgsfedet er begyndt at blive brunt tages det op og smides ud.
- Tag en kniv og hak de flåede tomater nede i dåsen.
- Hæld det herefter i gryden, og drys saltet i.
- Kog herefter tomatsovsen ved svag varme i 10-15 min. Mas gerne tomatkødet yderligere under kogningen.
Bagning
- Sæt pizzaen ind i en forvarmet ovn på højeste temperatur.
- Bag pizzabunden i 1-2 min.
- Tag pizzaen ud, og smør et tyndt lag tomatsovs og det ønskede fyld på.
- Pizzaen sættes i ovnen igen i yderligere 2-3 min.
- Herefter tilsættes osten. Og pizzaen skal i ovnen hurtigt igen i ca. 5-6 min. Afhængigt af ostens konsistens.
- Serveres rygende varm.
Tip: Pizzaen bliver endnu bedre og sprødere hvis du investerer i en pizza-sten, og bager pizzaen i ovnen på den.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-