Ingredienser
- 275 g. mel
- 175 g. smør
- 50 g. gær
- ½ dl. fløde
- 1 æg
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
Remonce (fyld til wienerbrødet)
- 5 spsk. flormelis
- 150 g. smør
Creme
- 2 æggeblommer
- 1 spsk. sukker
- 1 ½ dl. mælk
- ½ tsk. vaniljesukker
- 2 tsk. mel
- 1 æg til pensling
- Flormelis til hvid glasur som pynt
Sådan gør du
- Smuldr smørret i melet.
- I en anden skål røres gæren ud i fløden. Rør derefter æg og sukker i.
- De 2 skåle blandes sammen, og dejen æltes godt (evt. på bordpladen med lidt ekstra mel).
Creme
- Pisk æggeblommer, sukker, mælk og mel i en gryde under opvarmning.
- Når cremen er blevet tyk tages den af varmen, og vaniljesukkeret blandes i.
Remonce
- Rør flormelis og smør sammen til en masse.
- Rul halvdelen af dejen ud, så den passer i størrelsen til den ønskede form.
- Smør formen og beklæd den med dejen. Tryk dejen 2-3 cm op af kanten. Skær derefter kanten så den er lige hele vejen rundt.
- Fordel cremen på dejbunden.
- Rul resten af dejen ud til et rektangel og smør remonce på i et jævnt lag.
- Rul derefter dejen sammen på langsiden, og skær den ud i skiver. Skiverne lægges ned i cremen (i kageformen) med snitfladerne nedad.
- Lag smørkagen hæve i 30 min.
- Pensel kagen med æg, og bag den ved 200 c. i 30 min.
- Dæk kagen med sølvpapir i de sidste 10 min. af bagetiden. Derved undgår du at kagen bliver sort på toppen inden den er gennembagt.
- Når kagen er afkølet pyntes med glasur.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-