Ingredienser
Linsedej
- 250 g. mel
- 185 g. smør
- 50 g. flormelis
- 2 æggeblommer
Creme
- 2 ½ dl. mælk
- 2 æg
- 2 spsk. sukker
- 1 vaniljestang (eller 2 spsk. vaniljesukker)
- 2 spsk. mel
Sådan gør du
Linsedej
- Kom mel og flormelis i en skål.
- Smuldr smørret i, tilsæt æggeblommerne og saml dejen.
- Sæt dejen i køleskabet. Min. 30 min., men gerne til næste dag.
Creme
- Put alle ingredienserne til cremen i en gryde, og pisk dem sammen.
- Bring massen i kog mens der røres.
- Når cremen er blevet tyk tages den af varmen. Rør i cremen løbende under afkølingen.
- Smør linseformene med smør (du kan evt. bruge en muffins-form).
- Rul dejen ud så den er ca. 2-4 mm. tyk.
- Udstik runde plader i samme størrelse som linseformene. Brug evt. et glas.
- Læg en rund plade dej i hver form, og kom en god tsk. creme i hver.
- Udstik lågene lidt mindre, og læg over dem over linserne. Klem kanterne godt sammen, ellers løfter låget sig under bagningen.
- Linserne bages ved 200 c. i 15 min.
- Lad linserne køle helt af inden de fjernes fra formen, de er meget skrøbelige.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-