Ingredienser
Surdej
- 2 ½ dl. vand
- 50 g. gær
- 200 g. mel
- 4 dl. kærnemælk
- 3 tsk. salt
- ca. 700 g. sigtebrødsmel
Sådan gør du
- Vand, gær og mel røres sammen og stilles ved stuetemperatur til næste dag.
- Rør kærnemælken i surdejen, salt og sigtebrødsmel tilsættes og dejen æltes godt igennem.
- Sæt dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 ½ time.
- Dejen slås ned, og formes til et stort brød (eller 2 små).
- Lad brødene efterhæve på bagepladen i ca. 15 min.
- Bages ved 200 c. i ca. 40 min. afhængig af brødets størrelse.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-