Ingredienser
Surdej
- 4 dl. rugmel
- 3 dl. kærnemælk (eller naturel yoghurt)
- ½ tsk. salt
1. dag
- 4 dl. hvedemel
- 12 ½ dl. rugmel
- 8 dl. vand
- 1 ½ spsk. salt
- surdej
2. dag
- ½ dl. hvidtøl eller maltøl
- 1 dl. vand
- 1 spsk. brun farin
- 50 g. hørfrø
- 450 g. flækkede rugkerner
- mælk til pensling
Sådan gør du
Surdej
- Rør mugmelet sammen med kærnemælk og salt.
- Lad det stå i 2-3 dage ved stuetemperatur.
1. bagedag
- Bland rugmel og hvedemel, og rør vandet i lidt af gangen.
- Rør salt og surdej i.
- Sæt dejen til hævning i 1 døgn ved ca. 18-20 c.
2. bagedag
- Rør øl, vand, farin, hørfrø og flækkede rugkerner i den hævede dej.
- Tag et par dl. af dejen fra, og gem det til næste gang der skal bages (surdej kan holde sig ca. 14 dage i køleskabet eller alternativt fryses ned, hvis der er lang tid til næste gang der skal bages).
- Fordel dejen i to smurte 1 ½ liter forme.
- Lad brødende efterhæve i med et klæde over i 6-8 timer.
- Bag brødene ved 175 c. i 1 ½ time.
- Tag brødene ud af formene, og dæk dem til med et viskestykke.
Tip: Det er bedst at lade brødene stå til næste dag, så er de nemmere at skære.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-