Ingredienser
- 1 kg. gamle melede kartofler
- 2 fed hvidløg
- 15 g. blødt smør
- 50 g. revet emmentaler
- lidt revet muskatnød
- 4 dl. mælk
- 2 ½ dl. fløde
- salt og peber
Til gratinering
- 15 g. smør
- 3-4 spsk. emmentaler
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver.
- Tryk skiverne let tørre i et viskestykke.
- Knus hvidløget, og rør det med smørret.
- Smør et ovnfast fad med hvidløgssmørret.
- Læg kartoffelskiver, ost, salt og peber lagvis i fadet.
- Bland mælk og fløde, og hæld det henover kartoflerne. Kartoflerne skal være næsten dækket.
- Fordel smørklatter og ost over kartoflerne.
- Sæt fadet i ovnen på nederste rille i 1 ½ time ved 175 c. til kartoflerne er gyldne og møre.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-