Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFlødekartofler - opskrift - Madkogebogen
Flødekartofler
Flødekartofler
Flødekartofler
Flødekartofler

Flødekartofler - opskrift

Til 3-5 personer

Ingredienser
- 1 kg. gamle melede kartofler
- 2 fed hvidløg
- 15 g. blødt smør
- 50 g. revet emmentaler
- lidt revet muskatnød
- 4 dl. mælk
- 2 ½ dl. fløde
- salt og peber

Til gratinering
- 15 g. smør
- 3-4 spsk. emmentaler


Sådan gør du
- Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver.
- Tryk skiverne let tørre i et viskestykke.
- Knus hvidløget, og rør det med smørret.
- Smør et ovnfast fad med hvidløgssmørret.
- Læg kartoffelskiver, ost, salt og peber lagvis i fadet.
- Bland mælk og fløde, og hæld det henover kartoflerne. Kartoflerne skal være næsten dækket.
- Fordel smørklatter og ost over kartoflerne.
- Sæt fadet i ovnen på nederste rille i 1 ½ time ved 175 c. til kartoflerne er gyldne og møre.



Forslag til


Flere gode opskrifter!


Gryderet m. kylling og hvide bønner

Gryderet m. kylling og hvide bønner

Skøn ret til en regnvejrsaften - mør kylling med chili og hvide bønner...
Italiensk spaghetti ret

Italiensk spaghetti ret

Simpel ægte italiensk spaghetti ret med pancetta og pecorino...
Pasta m. soltørret tomat pesto

Pasta m. soltørret tomat pesto

Fantastisk pastraret med bacon og soltørret tomat pesto...
Konkylier pasta m. soltørrede tomater

Konkylier pasta m. soltørrede tomater

Pasta og kødsovs med et hint af chili...

Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-

Navigation

Sociale medier