Ingredienser
- 1 kg. gamle melede kartofler
- 2 fed hvidløg
- 15 g. blødt smør
- 50 g. revet emmentaler
- lidt revet muskatnød
- 4 dl. mælk
- 2 ½ dl. fløde
- salt og peber
Til gratinering
- 15 g. smør
- 3-4 spsk. emmentaler
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver.
- Tryk skiverne let tørre i et viskestykke.
- Knus hvidløget, og rør det med smørret.
- Smør et ovnfast fad med hvidløgssmørret.
- Læg kartoffelskiver, ost, salt og peber lagvis i fadet.
- Bland mælk og fløde, og hæld det henover kartoflerne. Kartoflerne skal være næsten dækket.
- Fordel smørklatter og ost over kartoflerne.
- Sæt fadet i ovnen på nederste rille i 1 ½ time ved 175 c. til kartoflerne er gyldne og møre.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-