Ingredienser
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- 6 pasteuriserede æggehvider
- 6 spsk. sukker
- 6 blade husblas
- 2 ½ økologiske citroner
- citronskal fra 1 ½ citroner
- 2 ½ dl. piskefløde
- 1 dl. piskefløde
- 1 ½ dl. piskefløde til pynt
Sådan gør du
- Pres citronerne og riv skallen på 1 ½ citron.
- Tag 4 skåle frem.
- Pisk æggehviderne stive i den første skål.
- I den anden skål piskes æggeblommer, sukker, revet citronskal og et par spiseskefulde citronsaft.
- I den tredje skål piskes 2 ½ dl. af piskefløden til flødeskum.
- Læg husblasen i blød i koldt vand i ca. 5 min. i den fjerde skål.
- Vandet knuges af, og varmes med resten af citronsaften i en gryde til bladene er smeltet.
- Når husblasen er svagt lunken vendes det i den anden skål (den med æggeblommerne) med en dejskraber.
- Vend derefter de piskede æggehvider i, og til sidst flødeskummen.
- Det hele hældes i portionsskåle eller en stor skål, og stilles på køl i nogle timer eller natten over.
- Inden servering piskes resten af piskefløden stiv, og sprøjtes på fromagen i et flot mønster.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-