Ingredienser
Dej
- 150 g. smør
- 100 g. sukker
- 225 g. hvedemel
- 1 æg
Fyld
- 120 g. marcipan
- 300 g. hindbær
- 50 g. makroner
- lidt sukker
- et sammenpisket æg til pensling
Sådan gør du
- Bland mel og smør godt sammen.
- Tilsæt sukker og ælt dejen godt.
- Når dejen er ensartet tilføjes ægget, der æltes godt ind i dejen.
- Hvis dejen er for klistret, kan der tilsættes mere mel.
- Stil dejen overdækket i køleskabet i min. 1 time.
- Rul 2/3 af dejen ud og læg den i en tærteform. (rul evt. dejen ud på et stykke bagepapir, så er den lettere at få over i formen uden den går i stykker).
- Riv marcipanen på et rivjern, og fordel den jævnt i formen sammen med de knuste makroner.
Til sidst lægges hindbær i formen. Drys evt. med lidt sukker ovenpå.
- Den sidste 1/3 af dejen rulles ud og skæres i strimler der lægges ovenpå dejen. Læg fx. 4 strimler på hvert led.
- Pensl strimlerne med sammenpisket æg.
- Tærten bages i ovnen ved 180 c. i ca. 20 min. Afkøles let inden servering.
Tip: Serveres med kold cremefraiche.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-