Ingredienser
- 1 kg. melede kartofler
- 3 dl. kogende mælk
- 15 g. smør
- lidt revet muskat
- 8 skiver bacon
- 4 løg
- 1 bundt persille
- salt og peber
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og kog dem i usaltet vand.
- Hæld vandet fra, og mos kartoflerne når de er let afkølede.
- Pisk det kogende mælk ind i kartoffelmosen og tilsæt smørret.
- Smag til med salt og peber.
- Skær baconskiverne i 2 cm. store firkanter og steg dem til de er gyldne.
- Skræl og hak løgene.
- Løgene steges i baconfedtet til de gyldne.
- Hæld kartoffelmosen over på et serveringsfad og hæld løg, baconstykker og lidt af stegefedtet ud over.
- Pynt med hakket persille og server.
Tip: For en lidt grønnere version kan man blande lidt kogte grønsager i kartoffelmosen lige inden servering.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-