Ingredienser
- 1 kg. melede kartofler
- 3 dl. kogende mælk
- 15 g. smør
- lidt revet muskat
- 8 skiver bacon
- 4 løg
- 1 bundt persille
- salt og peber
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og kog dem i usaltet vand.
- Hæld vandet fra, og mos kartoflerne når de er let afkølede.
- Pisk det kogende mælk ind i kartoffelmosen og tilsæt smørret.
- Smag til med salt og peber.
- Skær baconskiverne i 2 cm. store firkanter og steg dem til de er gyldne.
- Skræl og hak løgene.
- Løgene steges i baconfedtet til de gyldne.
- Hæld kartoffelmosen over på et serveringsfad og hæld løg, baconstykker og lidt af stegefedtet ud over.
- Pynt med hakket persille og server.
Tip: For en lidt grønnere version kan man blande lidt kogte grønsager i kartoffelmosen lige inden servering.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-