Ingredienser
- 1 pk. gær
- 50 g. smør
- 2 dl. vand
- 3 dl. mælk
- 1 tsk. salt
- 350 g. rugmel
- 50 g, knækkede hvedekerner
- 350 g. hvedemel
- 1 dl. havregryn til drys (eller hvad du ellers kan finde på)
Sådan gør du
- Gæren smuldres i en stor skål.
- Smelt smørret i en gryde. Hæld derefter mælk og vand i gryden (sammen med smørret), og lad det blive lunt.
- Hæld den lune blanding over gæren i skålen, og rør gæren ud.
- Tilsæt rugmel, salt, hvedekerner og det meste af hvedemelet i.
- Rør dejen godt, og lad den hæve tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord.
- Del dejen i 4 portioner, og tril dem til flutes.
- Sæt de 4 flutes på en plade med bagepapir og skær flutene igennem på tværs, så der bliver 16 små stykker.
- Lad dem efterhæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse.
- Pensel dem med vand, og drys derefter havregrynene (eller anden pynt) udover. Tryk dem evt. let ned i dejen.
- Bag mini-rigbrødene på næstnederste rille i en forvarmet ovn på 225 c. i 20-25 min.
- Afkøles på en rist.
Tip: Læg evt. et ildfast fad med lidt vand i bunden af ovnen, på den måde bliver brødene mere gyldne.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-