Ingredienser
- ½ pk. gær
- 3 dl. lunkent vand
- 1 ½ tsk. salt
- ½ dl. olivenolie
- 150 g. groft rugmel
- 350 g. hvedemel
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lunkne vand.
- Tilsæt olie, salt, rugmel og rør godt.
- Derefter tilsættes det meste af hvedemelet. Begynd at ælte dejen. Tilsæt mere mel til dejen har en passende smidig konsistens. Dejen skal være ret blød.
- Form dejen til et rundt brød, og læg det på en bageplade med bagepapir. Det skal nærmest være en cirkel på max. 3-4 cm. højde.
- Lad det derefter hæve tildækket og lunt i 4-5 timer.
- Drys brødet med lidt mel, og bag det på nederste rille i en forvarmet ovn ved 225 c. i 20-25 min.
- Lad brødet afkøle på en rist.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-