Ingredienser
- ½ pk. gær
- 3 dl. lunkent vand
- 1 ½ tsk. salt
- ½ dl. olivenolie
- 150 g. groft rugmel
- 350 g. hvedemel
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lunkne vand.
- Tilsæt olie, salt, rugmel og rør godt.
- Derefter tilsættes det meste af hvedemelet. Begynd at ælte dejen. Tilsæt mere mel til dejen har en passende smidig konsistens. Dejen skal være ret blød.
- Form dejen til et rundt brød, og læg det på en bageplade med bagepapir. Det skal nærmest være en cirkel på max. 3-4 cm. højde.
- Lad det derefter hæve tildækket og lunt i 4-5 timer.
- Drys brødet med lidt mel, og bag det på nederste rille i en forvarmet ovn ved 225 c. i 20-25 min.
- Lad brødet afkøle på en rist.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-