Ingredienser
- 1 dl. knækkede rugkerner
- 1 dl. knækkede hvedekerner
- ½ dl. hørfrø
- ½ dl. sesamfrø
- 3 dl. vand
- 15 g. smør
- 1 pk. gær
- 1 ½ dl. lunkent vand
- 1 tsk. salt
- 400 g. sigtemel
- æg til pensling
Sådan gør du
- Kog de knækkede rug og hvedekerner i en gryde sammen med hørfrø, sesamfrø og vand i ca. 5 min.
- Rør smørret i, og lad blandingen køle til den er lunken.
- Rør gæren ud i det lunkne vand i en skål.
- Tilsæt den lune kerneblanding, salt og det meste af sigtemelet.
- Ælt dejen godt, mens du løbende tilsætter mere mel. Dejen skal til sidst være i stand til at holde på formen.
- Form dejen til boller, og læg dem på et stykke bagepapir på en bageplade.
- Tag en spiseske dyppet i vand, og glat bollerne lidt på overfladen.
- Lad bollerne hæve tildækket og lunt til næsten dobbelt størrelse.
- Pensel bollerne med sammenpisket æg, og bag dem på næstnederste rille i en forvarmet ovn på 225 c. i 25 min.
- Bollerne afkøles på en rist inden servering.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-