Ingredienser
- 1 dl. knækkede rugkerner
- 1 dl. knækkede hvedekerner
- ½ dl. hørfrø
- ½ dl. sesamfrø
- 3 dl. vand
- 15 g. smør
- 1 pk. gær
- 1 ½ dl. lunkent vand
- 1 tsk. salt
- 400 g. sigtemel
- æg til pensling
Sådan gør du
- Kog de knækkede rug og hvedekerner i en gryde sammen med hørfrø, sesamfrø og vand i ca. 5 min.
- Rør smørret i, og lad blandingen køle til den er lunken.
- Rør gæren ud i det lunkne vand i en skål.
- Tilsæt den lune kerneblanding, salt og det meste af sigtemelet.
- Ælt dejen godt, mens du løbende tilsætter mere mel. Dejen skal til sidst være i stand til at holde på formen.
- Form dejen til boller, og læg dem på et stykke bagepapir på en bageplade.
- Tag en spiseske dyppet i vand, og glat bollerne lidt på overfladen.
- Lad bollerne hæve tildækket og lunt til næsten dobbelt størrelse.
- Pensel bollerne med sammenpisket æg, og bag dem på næstnederste rille i en forvarmet ovn på 225 c. i 25 min.
- Bollerne afkøles på en rist inden servering.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-