Ingredienser
- 1 æg
- 1 ½ spsk. sukker
- 1 ½ dl. lun mælk
- ¼ pk. gær
- 1 tsk. kardemomme
- 1 knivspids salt
- 90 g. smeltet smør
- 300 g. hvedemel
- æg til pensling
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker let sammen.
- Smuldr gæren ud i en skål, tilsæt den lune mælk, og rør gæren ud.
- Hæld æggeblandingen i, og tilsæt kardemomme, salt og det meste af melet.
- Rør dejen jævn og tilsæt det smeltede smør lidt efter lidt.
- Tilsæt mere mel, og ælt dejen glat og blank.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord, og del den i mindre stykker.
- Form bollerne runde og glatte, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Lad bollerne efterhæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse.
- Pensel bollerne med sammenpisket æg, og bag dem på næstnederste rille i en forvarmet ovn på 225 c. i 20-25 min.
- Afkøl bollerne på en rist.
Tip: Du kan også lægge bollerne i muffinforme af papir inden de kommer i ovnen - så ser bollerne rigtig søde og fine ud.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-