Ingredienser
- 1 æg
- 1 ½ spsk. sukker
- 1 ½ dl. lun mælk
- ¼ pk. gær
- 1 tsk. kardemomme
- 1 knivspids salt
- 90 g. smeltet smør
- 300 g. hvedemel
- æg til pensling
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker let sammen.
- Smuldr gæren ud i en skål, tilsæt den lune mælk, og rør gæren ud.
- Hæld æggeblandingen i, og tilsæt kardemomme, salt og det meste af melet.
- Rør dejen jævn og tilsæt det smeltede smør lidt efter lidt.
- Tilsæt mere mel, og ælt dejen glat og blank.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord, og del den i mindre stykker.
- Form bollerne runde og glatte, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Lad bollerne efterhæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse.
- Pensel bollerne med sammenpisket æg, og bag dem på næstnederste rille i en forvarmet ovn på 225 c. i 20-25 min.
- Afkøl bollerne på en rist.
Tip: Du kan også lægge bollerne i muffinforme af papir inden de kommer i ovnen - så ser bollerne rigtig søde og fine ud.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-