Ingredienser
- 1 pk. gær
- 3 dl. lunt vand
- 500 g. hvedemel
- 1 ½ tsk. salt
- 1 spsk. olie
- æg til pensling
- 3-4 spsk. birkes
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lunkne vand.
- Kom 2/3 af melet i og rør dejen glat.
- Tilsæt salt, olie og resten af melet lidt efter lidt. Dejen skal være smidig, glat og slippe skålen.
- Del dejen i 14 portioner, der formes til lidt aflange boller, og sættes på meldrysset bagepapir på en bageplade.
- Lad rundstykkerne hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse.
- Pensl rundstykkerne med sammenpisket æg, og drys med birkes.
- Bages på nederste rille i en forvarmet ovn ved 250 c. i 12-15 min.
- Afkøles på en rist inden servering.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-