Ingredienser
- 1 pk. gær
- 3 dl. lunt vand
- 500 g. hvedemel
- 1 ½ tsk. salt
- 1 spsk. olie
- æg til pensling
- 3-4 spsk. birkes
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lunkne vand.
- Kom 2/3 af melet i og rør dejen glat.
- Tilsæt salt, olie og resten af melet lidt efter lidt. Dejen skal være smidig, glat og slippe skålen.
- Del dejen i 14 portioner, der formes til lidt aflange boller, og sættes på meldrysset bagepapir på en bageplade.
- Lad rundstykkerne hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse.
- Pensl rundstykkerne med sammenpisket æg, og drys med birkes.
- Bages på nederste rille i en forvarmet ovn ved 250 c. i 12-15 min.
- Afkøles på en rist inden servering.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-