Ingredienser
- 1 ½ pk. gær
- 2 ½ dl. lun mælk
- 125 g. smeltet smør
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. sukker
- 500 g. hvedemel
- 1 æg til pensling
- 3-4 spsk. birkes
Sådan gør du
- Rør gæren ud i den lune mælk.
- Tilsæt det smeltede smør (som ikke må være varmt) sammen med salt, sukker og det meste af melet.
- Ælt dejen til den er glat og smidig.
- Lad den hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse.
- Ælt dejen let igennem, og del den i to portioner.
- Hver portion rulles ud i en rund cirkel på ca. 40 cm. i diameter.
- Del hver plade i seks lige store trekanter, og tril dem sammen fra den brede ende.
- Form dem i en halvcirkel, så de ligner horn.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir med spidsen nedad, og lad dem hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse.
- Pensles med sammenpisket æg og drysses med birkes.
- Bages på næstnederste rille i en forvarmet ovn ved 225 c. i ca. 15 min.
- Afkøles på en rist inden servering.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-