Ingredienser
- 1 ½ pk. gær
- 2 ½ dl. lun mælk
- 125 g. smeltet smør
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. sukker
- 500 g. hvedemel
- 1 æg til pensling
- 3-4 spsk. birkes
Sådan gør du
- Rør gæren ud i den lune mælk.
- Tilsæt det smeltede smør (som ikke må være varmt) sammen med salt, sukker og det meste af melet.
- Ælt dejen til den er glat og smidig.
- Lad den hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse.
- Ælt dejen let igennem, og del den i to portioner.
- Hver portion rulles ud i en rund cirkel på ca. 40 cm. i diameter.
- Del hver plade i seks lige store trekanter, og tril dem sammen fra den brede ende.
- Form dem i en halvcirkel, så de ligner horn.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir med spidsen nedad, og lad dem hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse.
- Pensles med sammenpisket æg og drysses med birkes.
- Bages på næstnederste rille i en forvarmet ovn ved 225 c. i ca. 15 min.
- Afkøles på en rist inden servering.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-