Ingredienser
- 500 g. hakket svinekød (oksekød kan også bruges)
- 1 æg
- 1 tsk. salt
- 1 dl. mel
- 2 dl. letmælk eller boullion
- ½ revet løg.
- Friskkværnet peber
Karrysauce
- ½ finthakket løg
- 20 g. smør
- 3 tsk. karry
- 1 lille skrællet revet æble
- 6 dl. vand fra kogning af kødboller
- 2 dl. letmælk
- salt
- friskkværnet peber
- 3 spsk. mel
- 2 tsk. brun farin
Tilbehør: kogte ris
Sådan gør du
- Rør mel, æg, mælk, salt og peber sammen med det hakkede kød. Brug evt. en håndmixer.
- Lad farsen hvile min. en halv time i køleskabet.
- En gryde med min. 7 dl. letsaltet vand sættes i kog. Tilsæt her evt. en grønsagsbouillon terning til at afgive smag.
- Når vandet er kogende, dyppes en spiseske i vandet. Brug spiseskeen til at forme boller af farsen med.
- Kødbollerne lægges i gryden og koger til de er faste (ca. 8-10min.)
- Når kødbollerne har kogt færdig tages de op af vandet.
- Vandet fra gryden sies og gemmes til karrysaucen.
- Svits løg, æble og karry i smørret i en gryde.
- Tag gryden af varmen og rør melet i blandingen. Rør til melet er helt opslugt.
- Sæt gryden tilbage på varmen og tilsæt mælk og vandet fra kødbollerne under konstant piskning.
- Smag til med salt, peber og brun farin.
- lad saucen småkoge i ca. fem minutter og tilsæt bollerne.
Serveres med kogte ris.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-