Ingredienser
Dej
- 25 g. gær
- 2 dl. lunkent vand
- 1 spsk. olie
- 300 g. hvedemel
- 1 tsk. salt
- et sammenpisket æg til pensling
Kødfyld
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 250 g. hakket oksekød
- 1 dåse flåede tomater
- 2 tsk. chili
- salt og peber
- 1 knivspids cayennepeber
- evt. hakkede syltede jalapenos
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lunkne vand.
- Tilsæt olie og salt og rør det meste af melet i.
- Ælt dejen godt igennem og stil den tildækket til hævning et lunt sted.
Kødfyld
- Hak løg og hvidløg fint og steg det i olien.
- Tilsæt kødet og lad kødet brune.
- Tilsæt krydderier og evt. hakket jalapenos.
- Lad dåsetomaterne dryppe af og tilsæt dem.
- Lad hele kødsovsen koge ved høj varme uden låg i 15 min.
- Når kødsovsen er blevet fast tages gryden af varmen.
- Lad kødsovsen afkøle.
Empanadas
- Del dejen i 8 stykker og rul dem ud i cirkler (ca. 15 cm i diameter).
- Anbring dem på en bageplade med bagepapir og fordel kødfyldet på den ene side af dejcirklerne.
- Fold den anden halvdel over, og tryk kanten sammen med en gaffel.
- Pensel de fyldte dejkuverter med et sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 225 c. i 15 min.
Tip: Empanadas smager fantastisk med en avokadosalat til.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-