Ingredienser
Dej
- 25 g. gær
- 2 dl. lunkent vand
- 1 spsk. olie
- 300 g. hvedemel
- 1 tsk. salt
- et sammenpisket æg til pensling
Kødfyld
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 250 g. hakket oksekød
- 1 dåse flåede tomater
- 2 tsk. chili
- salt og peber
- 1 knivspids cayennepeber
- evt. hakkede syltede jalapenos
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lunkne vand.
- Tilsæt olie og salt og rør det meste af melet i.
- Ælt dejen godt igennem og stil den tildækket til hævning et lunt sted.
Kødfyld
- Hak løg og hvidløg fint og steg det i olien.
- Tilsæt kødet og lad kødet brune.
- Tilsæt krydderier og evt. hakket jalapenos.
- Lad dåsetomaterne dryppe af og tilsæt dem.
- Lad hele kødsovsen koge ved høj varme uden låg i 15 min.
- Når kødsovsen er blevet fast tages gryden af varmen.
- Lad kødsovsen afkøle.
Empanadas
- Del dejen i 8 stykker og rul dem ud i cirkler (ca. 15 cm i diameter).
- Anbring dem på en bageplade med bagepapir og fordel kødfyldet på den ene side af dejcirklerne.
- Fold den anden halvdel over, og tryk kanten sammen med en gaffel.
- Pensel de fyldte dejkuverter med et sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 225 c. i 15 min.
Tip: Empanadas smager fantastisk med en avokadosalat til.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-