Ingredienser
Kødsovs
- 1 spsk. olivenolie
- 500 hakket oksekød
- 8 groftrevne gulerødder
- 2 løg
- 1 groftrevet squash
- 4 stilke groftrevne selleri
- 2 ds. hakkede tomater
- 2 dl. vand
- 1 spsk. tørret oregano (eller timian)
- 3 spsk. tomatpure
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 2 tsk. groft salt
- 2 tsk. sukker
- Lidt friskkværnet peber
Rodfrugtmos
- 1 kg kartofler
- 500 g. pastinakker
- 400 g. gulerødder
- 1 spsk. olivenolie
- 2 spsk. friskpresset citronsaft
- Salt og peber
Sådan gør du
Kødsovs
- Skræl og hak løget og lad det opvarme i en gryde med olien.
- Tilsæt kødet og lad det stege til det skifter farve.
- Tilsæt gulerødder, selleri og squash og lad det stege 1 min.
- Kom tomater, vand og resten af ingredienserne i gryden.
- Lad kødsovsen koge ½ time med låg.
Rodfrugtmos
- Skræl kartofler, pastinak og gulerødder og skær dem i grove tern.
- Kog rodfrugtterningerne møre i en gryde med vand i 20 min. under låg.
- Hæld vandet fra, men gem en lille smule.
- Mos terningerne med et piskeris over svag varme.
- Tilsæt evt. lidt af kogevandet til mosen får en passende konsistens.
- Smag til med olivenolie, citronsaft og salt og peber.
Tip: Kødsovsen kan også anvendes i en lækker lasagne evt. med fuldkornslasagneplader.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-