Ingredienser
Kødsovs
- 1 spsk. olivenolie
- 500 hakket oksekød
- 8 groftrevne gulerødder
- 2 løg
- 1 groftrevet squash
- 4 stilke groftrevne selleri
- 2 ds. hakkede tomater
- 2 dl. vand
- 1 spsk. tørret oregano (eller timian)
- 3 spsk. tomatpure
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 2 tsk. groft salt
- 2 tsk. sukker
- Lidt friskkværnet peber
Rodfrugtmos
- 1 kg kartofler
- 500 g. pastinakker
- 400 g. gulerødder
- 1 spsk. olivenolie
- 2 spsk. friskpresset citronsaft
- Salt og peber
Sådan gør du
Kødsovs
- Skræl og hak løget og lad det opvarme i en gryde med olien.
- Tilsæt kødet og lad det stege til det skifter farve.
- Tilsæt gulerødder, selleri og squash og lad det stege 1 min.
- Kom tomater, vand og resten af ingredienserne i gryden.
- Lad kødsovsen koge ½ time med låg.
Rodfrugtmos
- Skræl kartofler, pastinak og gulerødder og skær dem i grove tern.
- Kog rodfrugtterningerne møre i en gryde med vand i 20 min. under låg.
- Hæld vandet fra, men gem en lille smule.
- Mos terningerne med et piskeris over svag varme.
- Tilsæt evt. lidt af kogevandet til mosen får en passende konsistens.
- Smag til med olivenolie, citronsaft og salt og peber.
Tip: Kødsovsen kan også anvendes i en lækker lasagne evt. med fuldkornslasagneplader.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-