Ingredienser
- 50 g. gær
- 1 dl. lun mælk
- 2 dl. vand
- 1 æg
- 3 spsk. olie
- ½ spsk. timian
- 2 dl. revet ost (efter eget valg)
- ½ tsk. salt
- ca. 500 g. hvedemel
- æg til pensling
Sådan gør du
- Lun mælken, tilsæt vand, æg, og olie. Pisk det sammen.
- Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud i deri.
- Tilsæt timian, revet ost, salt og det meste af melet.
- Ælt dejen godt igennem. Tilsæt evt. mere mel så den ikke klistrer.
- Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse.
- Ælt dejen let igennem, form den til boller, og læg dem tæt sammen på en bageplade med bagepapir.
- Efterhæver lunt og tildækket til dobbelt størrelse.
- Pensel bollerne med sammenpisket æg og drys med lidt timian.
- Bages på næstnederste rille i en forvarmet ovn på 225 c. i ca. 15 min.
Tip: Timian kan erstattes med birkes, basilikum eller oregano.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-