Ingredienser
- 50 g. gær
- 1 dl. lun mælk
- 2 dl. vand
- 1 æg
- 3 spsk. olie
- ½ spsk. timian
- 2 dl. revet ost (efter eget valg)
- ½ tsk. salt
- ca. 500 g. hvedemel
- æg til pensling
Sådan gør du
- Lun mælken, tilsæt vand, æg, og olie. Pisk det sammen.
- Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud i deri.
- Tilsæt timian, revet ost, salt og det meste af melet.
- Ælt dejen godt igennem. Tilsæt evt. mere mel så den ikke klistrer.
- Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse.
- Ælt dejen let igennem, form den til boller, og læg dem tæt sammen på en bageplade med bagepapir.
- Efterhæver lunt og tildækket til dobbelt størrelse.
- Pensel bollerne med sammenpisket æg og drys med lidt timian.
- Bages på næstnederste rille i en forvarmet ovn på 225 c. i ca. 15 min.
Tip: Timian kan erstattes med birkes, basilikum eller oregano.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-