Ingredienser
- 75 g. smeltet smør
- 2 ½ dl. vand
- 50 g. gær
- ½ tsk. salt
- 1 æg
- 3 spsk. yoghurt
- ca. 550 g. mel
Fyld
- ca. 250 g. frossen spinat
- ½ revet løg
- 1 fed presset hvidløg
- ½ dl. mellemlagret ost
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. timian
- æg til pensling
Sådan gør du
- Bland smør, vand og gær i en skål.
- Tilsæt æg, yoghurt, salt og det meste af melet.
- Alt dejen grundigt til den bliver smidig. Tilsæt evt. mere mel.
- Stil dejen overdækket og lunt til hævning i ca. 30 min.
Fyld:
- Optø den frosne spinat og lad den dryppe for væde.
- Hak spinaten groft.
- Bland alle ingredienserne til fyldet sammen i en skål.
- Ælt dejen let igennem og del den i to portioner.
- Rul hver portion ud med kagerullen (ca. 20 x 30cm)
- Del fyldet i to portioner.
- Læg en stribe fyld på halvdelen af hvert dejstykke. Fold dejen over på midten, og tryk kanterne godt til.
- Skær hvert af de to spinatbrød i 10 stykker.
- Sno dem 2 gange på midten, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Lad spinatbrødene efterhæve lunt og tildækket i ca. 15 min.
- Sættes på midterste ovnrille i en forvarmet ovn på 225 c. Bages i 15-20 min.
- Afkøles på en rist og spises nylavede.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-