Ingredienser
- 75 g. smeltet smør
- 2 ½ dl. vand
- 50 g. gær
- ½ tsk. salt
- 1 æg
- 3 spsk. yoghurt
- ca. 550 g. mel
Fyld
- ca. 250 g. frossen spinat
- ½ revet løg
- 1 fed presset hvidløg
- ½ dl. mellemlagret ost
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. timian
- æg til pensling
Sådan gør du
- Bland smør, vand og gær i en skål.
- Tilsæt æg, yoghurt, salt og det meste af melet.
- Alt dejen grundigt til den bliver smidig. Tilsæt evt. mere mel.
- Stil dejen overdækket og lunt til hævning i ca. 30 min.
Fyld:
- Optø den frosne spinat og lad den dryppe for væde.
- Hak spinaten groft.
- Bland alle ingredienserne til fyldet sammen i en skål.
- Ælt dejen let igennem og del den i to portioner.
- Rul hver portion ud med kagerullen (ca. 20 x 30cm)
- Del fyldet i to portioner.
- Læg en stribe fyld på halvdelen af hvert dejstykke. Fold dejen over på midten, og tryk kanterne godt til.
- Skær hvert af de to spinatbrød i 10 stykker.
- Sno dem 2 gange på midten, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Lad spinatbrødene efterhæve lunt og tildækket i ca. 15 min.
- Sættes på midterste ovnrille i en forvarmet ovn på 225 c. Bages i 15-20 min.
- Afkøles på en rist og spises nylavede.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-