Ingredienser
- 3-4 kyllingelår
- 2 fed hvidløg
- Salatblade (romaine eller spinat)
- 1 agurk
- Ingefær
- Olivenolie
- Garam masala
- Spidskommen
- Paprikakrydderi
- Cayennepeber
- 1 citron
- 2 dl. yoghurt
- Salt og peber
Raita:
- 2 dl. yoghurt
- Spidkommen
- 10-15 mynteblade
Sådan gør du
- Kyllingen bliver bedst, hvis den trækker henover natten, men det kan også lade sig gøre 1-2 timer før.
- Del kyllingelårene i to og rens dem fra skind og fedt. Skær dybe snit i kyllingekødet.
- Blend følgende i en blender: 2 fed hvidløg, 2 dl yoghurt, 2 cm skrællet ingefær, saften fra ½ citron, 1 spsk. garam masala, 1 spsk. Spidskommen, ½ tsk. cayennepeber, 1 spsk. paprika og lidt salt. Tag herefter en frysepose og tilsæt blandingen og kyllingekødet. Ryst posen og lad den trække i køleskabet (gerne natten over).
- Forvarm ovnen på 220 grader på varmluft og læg kyllingestykkerne ind på en rist med en bageplade under. Læg en smule smør oven på kyllingestykkerne og giv dem 20-25 minutter i ovnen.
- Del agurken i to og skær den ene halvdel i både. Skær salatbladene i mindre stykker.
- Nu skal raita’en laves. Skær den anden halvdel af agurken i små terninger. Hak myntebladene groft.
- Bland 2 dl yoghurt, 2 tsk. spidskommen, de hakkede mynteblade samt de små agurketerninger samt lidt salt. Nu er raita’en færdig.
- Servér kyllingen med agurkebådene og salatbladene, med raita’en i en skål ved siden af.
Tip: Kan også spises med naan-brød til.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-