Ingredienser
- 3 gulerødder
- 2 pastinakker
- 2 røde peberfrugter
- 3 rødløg
- Hvidløg
- Smør
- Rosmarinblade
- Honning
- 2 dl græsk yoghurt
- 1 citron
- Salt og peber
Sådan gør du
- Pil rødløgene og skræl gulerødder og pastinakker. Fjern også kernerne fra peberfrugterne.
- Skær alle rodfrugterne i forholdsvis store og grove stykker/skiver. Læg dem i et ildfast fad.
- Forvarm ovnen til 250 grader.
- Skær rosmarinblade, så der er nok til 2 tsk. Pres 1 fed hvidløg. Bland nu hvidløg, rosmarin samt lidt salt og peber med 3 spsk. smeltet smør. Hæld det over grøntsagerne umiddelbart før de kommer i ovnen.
- Sæt i ovnen i ½ time.
- Nu skal en appelsindressing laves. Start med at skyl citronen og riv skallen, så der er nok til 2 tsk.
- Bland 2 dl. græsk yoghurt med 2 tsk. citronskal, 2 tsk. honning og en smule salt.
- Servér rodfrugtssalat som hovedret eller tilbehør til hovedret.
Tip: kan også laves uden dressing og bruges som tilbehør til f.eks. kød.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-