Ingredienser
- 200 g. mørk chokolade
- 450 g. sukker
- 3 æg
- 250 g. mel
- Bagepulver
- 300 g. saltede peanuts
- 1 dl. lys sirup
- 1 dl. fløde
- Vaniljesukker
- Smør
- Kakao
Sådan gør du
- Først skal bunden laves. Pisk 400 g. sukker og 200. g. blødgjort smør til det skummer. Tilsæt 3 æg et efter et og pisk kraftigt imellem hver æg.
- Bland 250 g. mel og 1 ½ tsk. bagepulver. Vend nu melblandingen i dejen med palet.
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Smør en kageform med smør og fordel dejen heri. Fordel herefter de 300 g. peanuts oven på.
- Bag bunden i ovnen i cirka 25 minutter. Dejen er færdig, når du kan stikke en gaffel i uden der kommer dej med op.
- Nu skal karameltoppen laves. Find en gryde og sæt den på mellem varme. Bland følgende: 50 g. sukker, 2 tsk. vaniljesukker, 2 spsk. kakao, 1 dl. fløde og 1 dl. lys sirup. Lad det koge i cirka 10 minutter under omrøring.
- Lad både bunden og karamellen køle nogenlunde af før du hælder karamelblandingen over. Lad herefter kagen køle helt af, mens du smelter 200 g. chokolade i en gryde. Overtræk til sidst kagen med den smeltede chokolade.
- Servér når chokoladen er størknet
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-