Ingredienser
- 200 g. mørk chokolade
- 450 g. sukker
- 3 æg
- 250 g. mel
- Bagepulver
- 300 g. saltede peanuts
- 1 dl. lys sirup
- 1 dl. fløde
- Vaniljesukker
- Smør
- Kakao
Sådan gør du
- Først skal bunden laves. Pisk 400 g. sukker og 200. g. blødgjort smør til det skummer. Tilsæt 3 æg et efter et og pisk kraftigt imellem hver æg.
- Bland 250 g. mel og 1 ½ tsk. bagepulver. Vend nu melblandingen i dejen med palet.
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Smør en kageform med smør og fordel dejen heri. Fordel herefter de 300 g. peanuts oven på.
- Bag bunden i ovnen i cirka 25 minutter. Dejen er færdig, når du kan stikke en gaffel i uden der kommer dej med op.
- Nu skal karameltoppen laves. Find en gryde og sæt den på mellem varme. Bland følgende: 50 g. sukker, 2 tsk. vaniljesukker, 2 spsk. kakao, 1 dl. fløde og 1 dl. lys sirup. Lad det koge i cirka 10 minutter under omrøring.
- Lad både bunden og karamellen køle nogenlunde af før du hælder karamelblandingen over. Lad herefter kagen køle helt af, mens du smelter 200 g. chokolade i en gryde. Overtræk til sidst kagen med den smeltede chokolade.
- Servér når chokoladen er størknet
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-