Ingredienser
- 400 g. mel
- 100 g. smør
- 200 g. sirup
- 100 g. sukker
- Kanel
- Nelliker (stødt)
- Potaske
- Vand (eller øl)
Sådan gør du
- Find en gryde og tilsæt 200 g. sirup, 100 g. smør, 100 g. sukker samt 1 tsk. nelliker (stødt) og 2 tsk. kanel. Bring det i kog og tag gryden af varmen.
- Udrør potaske i vand eller øl. Se anvisning på pakken. Hæld det i gryden.
- Bring grydens indhold i kog igen. Afkøl herefter.
- Når blandingen er afkølet tilsæt da 400 g. mel langsomt - evt. gennem si. Ælt dejen på et bord.
- Forvarm ovnen til 170 grader.
- Rul brunkagedejen ud tyndt med en kagerulle. Brug et glas til at lave cirkler i dejen.
- Læg brunkagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 170 grader i omkring 20 minutter, eller indtil de ser færdige ud.
Tip: Brunkager er en af julens gode småkager og dufter dejligt juleagtigt, når de laves. De kan også laves med finthakkede mandler på toppen.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-