Ingredienser
- 400 g. mel
- 100 g. smør
- 200 g. sirup
- 100 g. sukker
- Kanel
- Nelliker (stødt)
- Potaske
- Vand (eller øl)
Sådan gør du
- Find en gryde og tilsæt 200 g. sirup, 100 g. smør, 100 g. sukker samt 1 tsk. nelliker (stødt) og 2 tsk. kanel. Bring det i kog og tag gryden af varmen.
- Udrør potaske i vand eller øl. Se anvisning på pakken. Hæld det i gryden.
- Bring grydens indhold i kog igen. Afkøl herefter.
- Når blandingen er afkølet tilsæt da 400 g. mel langsomt - evt. gennem si. Ælt dejen på et bord.
- Forvarm ovnen til 170 grader.
- Rul brunkagedejen ud tyndt med en kagerulle. Brug et glas til at lave cirkler i dejen.
- Læg brunkagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 170 grader i omkring 20 minutter, eller indtil de ser færdige ud.
Tip: Brunkager er en af julens gode småkager og dufter dejligt juleagtigt, når de laves. De kan også laves med finthakkede mandler på toppen.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-