Ingredienser
Til abrikoserne
- 250 ml. vand
- 150 g. sukker
- 1 vaniljestang
- 20 tørrede abrikoser
- 50 ml. appelsinjuice
Til souffle
- 250 ml. mælk
- 3 æggeblommer
- 50 g. sukker (plus 1 spsk.)
- 40 g. mel
- 25 ml. appelsinjuice
- 8 æggevider
- smør til stegning
Sådan gør du
Abrikoserne (tilberedes en dag i forvejen)
- Kog vand, sukker og vaniljestang.
- Hæld blandingen over abrikoserne.
- Hæld halvdelen af appelsinjuicen over (25 ml.), dæk abrikoserne til og lad dem udbløde natten over i køleskabet.
- Læg 12 af abrikoserne og en smule af den flydende sirup til side til pynt.
- Blend resten af abrikoserne med resten af appelsinjuicen (25 ml.). Syntes du massen er for tyk, kan du tilføje mere af det flydende sirup.
Omeletsouffle
- Sæt mælken til at koge.
- I en skål pisker du æggeblommer og sukker. Pisk til konsistensen er cremet.
- Tilføj mel, og pisk igen.
- Hæld den kogende mælk over æggeblandingen i skålen og pisk godt.
- Hæld hele blandingen fra skålen over i gryden igen, og kog op under konstant omrøring.
- Tag gryden af varmen og tilføj appelsinjuice. Pisk igen.
- Opvarm panden på varmepladen. For superfine runde omeletter kan bruges en blini pande (ca. 12 cm i diameter).
- Pisk æggehviderne gundigt med 1 spsk. sukker.
- Forvarm ovnen på 180 c.
- Pisk halvdelen af æggehviderne i æggeblommeblandingen. Vend derefter forsigtigt resten af æggehviderne i.
- Put lidt smør på panden.
- Tilsæt æggeblandingen med en ske. Omeletterne skal ikke være så store.
- Sæt panden i ovnen i 6-8 min.
- Opvarm imens de hele abrikoser og den blendede abrikos-sirup.
- Vend omeletterne ud på en serveringstallerken med varme hele abrikoser og den blendede sauce.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-