Ingredienser
- 350-400 g. blandede sommerbær, f.eks. jordbær, hindbær, blåbær osv.
- 250 g. mel
- 100 g. flormelis
- 50 g. mandelmel (du kan evt. blende mandler)
- 120 g. smør
- 1 æg
- Mælk
- 225 g flødeost (f.eks. Philadelphia)
- Tarteletforme
Sådan gør du
- Først skal tarteletterne laves. Bland 200 g. mel, 80 g. flormelis, 50 g. mandelmel og 120 g. smør. Ælt indtil blandingen føles som brødkrummer.
- Tilsæt 1 æggeblomme og 1 spsk. mælk og bland rundt igen til blandingen hænger sammen. Læg plastfolie over og sæt nedkøl i 20 minutter.
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Hæld lidt mel på boret og rul blandingen ud med en kagerulle til en tynd dej. Fordel dejen i 10-12 tarteletforme og prik med en gaffel i bunden af hver. Pres herefter en lille stykke sølvpapir ned i hver af dem.
- Bag i den forvarmede ovn i 10-15 minutter indtil de er gyldne. Fjern sølvpapiret og bag i yderligere 2 minutter. Tag ud og lad dem køle ned på rist.
- Find en lille skål og bland 225 g. flødeost samt en smule flormelis. Fordel blandingen i bunden af tarteletterne og hæld de friske bær ovenpå.
- Servér med flormelis drysset ovenpå.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-