Ingredienser
- 100 g. hazelnødder
- 100 g. mandler
- 180 g. honning
- 120 g. sukker
- 50 g. tørrede abrikoser
- 50 g. kandiseret ananas
- 75 g. kandiseret appelsinskræl
- 50 g. mel
- Flormelis (til pynt)
- Kakaopulver
- Kanel
- Koriander (stødt)
- Muskatnød (stødt)
- Nellike (stødt)
- 1 appelsin
Sådan gør du
- Skyl appelsinen og riv skallen på et rivejern. Den skal bruges senere. Hak også kandiseret appelsinskræl, kandiseret ananas og de tørrede abrikoser i små stykker.
- Læg hazelnødderne på en bagplade og varm i ovnen på 180 grader i 10 minutter. Herefter kan skallen gnubbes af i et viskestykke. Læg også mandlerne på en bageplade i 10 minutter i ovnen. Hold øje med at de ikke får for meget, da de kan begynde at brænde.
- Hak hasselnødderne og mandlerne fint, og bland dem med de hakkede tørrede og kandisererede frugter. Bland også 50 g. mel, 2 spsk. kakaopulver, 2 tsk. kanel, ¼ tsk. koriander, ¼ tsk. muskatnød, ¼ tsk. nellike og appelsinskrællen i skålen med nøddeblandingen.
- Find en mellemstor gryde og hæld 180 g. honning og 120 g. sukker i. Rør rundt under lav varme indtil sukkeret er smeltet. Lad det nu simre i 4-5 minutter indtil det er blevet tykkere og lidt mørkere.
- Fjern gryden fra panden og hæld nu nøddeblandingen i gryden. Rør godt rundt.
- Hæld blandingen over i en smurt springform (eller med bagepapir) og bag i ovnen ved 150 grader i en time. Lad den køle af.
- Servér kold med flormelis drysset over.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-