Ingredienser
- 250 g. mel
- 100 g. sukker
- 120 g. smør
- 2 æggeblommer
- 1 citron
Overfladen
- 120 g. mørk chokolade (minimum 50 % kakao)
- 250 g. ricottaost
- 40 g. flormelis
- Mørk rom
- Vaniljeekstrakt
- 100 g. valnødder
Sådan gør du
- Start med at finhak valnødder og slå to æg ud og isoler blommen. Skyl citronen og riv skallen.
- Bland sukker, smør, æggeblommer og skallen fra citronen i en skål og rør rundt. Tilføj 250 g. mel og form en dej.
- Forvarm ovnen til 190 grader. Smelt chokoladen i en gryde. Tag af varmen og bland med ricotta, flormelis, 2 spsk. mørk rom, 1 tsk. vaniljeekstrakt og de finhakkede valnødder.
- Find et tærtefad og tryk dejen ud i bunden og op ad siderne. Gem lidt af dejen. Hæld chokoladeblandingen ned i tærtefadet og fordel.
- Tag nu resten af dejen og rul den ud. Skær aflange strimler på cirka 1½-2 cm i tykkelse og læg dem ovenpå chokoladen i et gittermønster.
- Sæt tærten i ovnen i 30-40 minutter eller indtil den er gylden.
- Lad den køle af. Servér med flormelis drysset ud over.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-