Ingredienser
- 250 g. mel
- 100 g. sukker
- 120 g. smør
- 2 æggeblommer
- 1 citron
Overfladen
- 120 g. mørk chokolade (minimum 50 % kakao)
- 250 g. ricottaost
- 40 g. flormelis
- Mørk rom
- Vaniljeekstrakt
- 100 g. valnødder
Sådan gør du
- Start med at finhak valnødder og slå to æg ud og isoler blommen. Skyl citronen og riv skallen.
- Bland sukker, smør, æggeblommer og skallen fra citronen i en skål og rør rundt. Tilføj 250 g. mel og form en dej.
- Forvarm ovnen til 190 grader. Smelt chokoladen i en gryde. Tag af varmen og bland med ricotta, flormelis, 2 spsk. mørk rom, 1 tsk. vaniljeekstrakt og de finhakkede valnødder.
- Find et tærtefad og tryk dejen ud i bunden og op ad siderne. Gem lidt af dejen. Hæld chokoladeblandingen ned i tærtefadet og fordel.
- Tag nu resten af dejen og rul den ud. Skær aflange strimler på cirka 1½-2 cm i tykkelse og læg dem ovenpå chokoladen i et gittermønster.
- Sæt tærten i ovnen i 30-40 minutter eller indtil den er gylden.
- Lad den køle af. Servér med flormelis drysset ud over.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-