Ingredienser
- 3 auberginer
- 300 g. mozzarella
- 100 g. parmesan
- 2 spsk. rasp
- Smør
- Olivenolie
Tomatsauce
- 4 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1 dåse flåede tomater
- Frisk basilikum
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. sukker
- Salt og peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen på 200 grader.
- Hak de 4 skalotteløg, pres 2 fed hvidløg og skær auberginerne i tynde skiver. Grovhak også nogle friske basilikumsblade, så der er til 2 spsk. skær mozzarella i skiver.
- Læg aubergineskiverne på bagplader og pensl med olie. Sæt dem i ovnen i 18-20 minutter.
- I mellemtiden kan du lave tomatsaucen. Svits først løgene i olivenolie. Tilsæt nu tomaterne og mas dem med skeen. Tilsæt dernæst 1 tsk. sukker sammen med salt og peber. Lad det koge op og herefter simre i 10 minutter eller til det bliver lidt tykkere. Rør basilikumsbladene i.
- I et ildfast fad lægger du nu halvdelen af aubergineskiverne i bunden, herefter halvdelen af mozzarellaen og halvdelen af tomatsaucen.
- Bland revet parmesan med rasp. Gentag nu lagene og slut af med rasp/parmesanblandingen. Læg også nogle stykker smør fordelt ud på toppen.
- Sæt i ovnen på 200 grader i cirka 25-30 minutter til overfladen er gyldenbrun.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-