Ingredienser
- 3 auberginer
- 300 g. mozzarella
- 100 g. parmesan
- 2 spsk. rasp
- Smør
- Olivenolie
Tomatsauce
- 4 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1 dåse flåede tomater
- Frisk basilikum
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. sukker
- Salt og peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen på 200 grader.
- Hak de 4 skalotteløg, pres 2 fed hvidløg og skær auberginerne i tynde skiver. Grovhak også nogle friske basilikumsblade, så der er til 2 spsk. skær mozzarella i skiver.
- Læg aubergineskiverne på bagplader og pensl med olie. Sæt dem i ovnen i 18-20 minutter.
- I mellemtiden kan du lave tomatsaucen. Svits først løgene i olivenolie. Tilsæt nu tomaterne og mas dem med skeen. Tilsæt dernæst 1 tsk. sukker sammen med salt og peber. Lad det koge op og herefter simre i 10 minutter eller til det bliver lidt tykkere. Rør basilikumsbladene i.
- I et ildfast fad lægger du nu halvdelen af aubergineskiverne i bunden, herefter halvdelen af mozzarellaen og halvdelen af tomatsaucen.
- Bland revet parmesan med rasp. Gentag nu lagene og slut af med rasp/parmesanblandingen. Læg også nogle stykker smør fordelt ud på toppen.
- Sæt i ovnen på 200 grader i cirka 25-30 minutter til overfladen er gyldenbrun.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-