Ingredienser
- 150 g. portobellosvampe
- 150 g. champignon
- 1 skallotteløg
- 120 g. risottoris
- 40 ml. tør hvidvin
- Purløg
- 20 g. smør
- Frisk parmesanost
- Kyllingbouillon
- Olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Hak 1 skalotteløg og hak en smule purløg, så der er nok til 1 tsk.
- Opvarm og rør 1 terning kyllingbouillon ud i ca. 500 ml vand i en gryde.
- Find en ny gryde og hæld lidt olivenolie i. Opvarm olien ved mellem varme og hæld nu alle svampene i. De skal blive bløde, hvilket typisk tager 2-4 minutter. Sæt gryden til side.
- Find en dyb pande, tilføj en smule olivenolie, og svits skalotteløgene. Tilføj 120 g. ris og rør rundt til de er let gyldne. Tilsæt nu 40 ml. hvidvin og rør rundt indtil den er absorberet i risene.
- Tilsæt kyllingbouillon fra gryden lidt efter lidt under omrøring. Risene er færdige efter cirka 10-15 minutter. De skal være al dente (ikke for bløde).
- Fjern panden fra varmen og bland med svampene (og svampesaften), 20 g smør, 1 tsk. purløg og 1 spsk. revet parmesan. Rør rundt og tilsæt lidt salt og peber.
- Servér, evt. med lidt purløg øverst.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-