Ingredienser
- 100 g. rasp
- 120 mozzarella
- 60 g. parmesan
- 500 g. risottoris
- 50 g. smør
- 1 lille løg
- 4 grøntsagsbouillonterninger
- 1 æg
- Olivenolie
- En del olie til friturestegning i gryde
- Salt og peber
Sådan gør du
- Hæld vandet fra mozzarellaosten og skær i mindre firkanter.
- Bring en gryde med 2,2 liter band og 4 grøntsagsbouillonterninger i kog.
- Finhak 1 lille løg og svits det i en gryde med 25 g. smør og lidt olivenolie i 5 minutter.
- Tilføj de 500 g. ris i gryden og rør godt rundt i 3-4 minutter.
- Tilføj nu løbende bouillonvandet i gryden med ris over 20 minutter. Hæld lidt efter lidt i gryden under omrøring. Al væsken skal absorberes.
- Tag gryden af varmen og tilføj 20 g. smør, 60 g. revet parmesan samt salt og peber. Rør rundt til osten smelter og lad det derefter køle af.
- Tag en spiseskefuld af risblandingen op i hånden. Læg en terning eller to af mozzarellaen ovenpå og herefter en spiseskefuld af risblandingen ovenpå igen. Form en kugle og sørg for at mozzarellaen er lukket helt inde. Fortsat til al risblandingen eller mozzarellaen er brugt.
- Slå et æg ud i en lille skål og miks med gaffel. Dyp nu boldene i æg og vend i raspen.
- Opvarm en gryde med en del stegeolie. Det skal blive næsten 200 grader, så det skal være godt varmt.
- Læg kuglerne ned i olien med en ske i cirka 5 minutter indtil de er gyldenbrune.
- Læg dem til tørre på køkkenrulle.
- Lad risottokuglerne køle lidt og server.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-