Ingredienser
Bund
- 90 g. smør
- 240 g. digestive kiks
Fyld
- 2 æg
- 400 g. philadelphia
- 150 g. sukker
- 3 tsk. vaniljesukker
- 4 ½ dl. cremefraiche
- lidt smør til at smøre formen
Topping:
- 250 g. hindbær (gerne frosne)
- 50 g. sukker
- 1-2 tsk. maizena
- Friske bær efter eget valg til pynt
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 190 c. og smør en springform.
- Smelt 90 g. smør i en gryde ved lav varme.
- Knus kiksene til krummer (evt. i en frysepose der bankes med en kagerulle)
- Rør kiksekrummerne i gryden med smør. Rør godt.
- Fordel kikseblandingen i bunden af springformen. Sørg for den er jævn.
- Bag kiksebunden i ovnen i ca. 15 min.
- Blend flødeost, æg, 1 ½ tsk. vaniljesukker og 100 g. af sukkeret til det er helt glat.
- Hæld den flydende masse udover den færdige kiksebund.
- Bag kagen i ovnen i 20 min. eller til ostemassen er stivnet.
- Lad kagen afkøle i 20 min.
- Bland det sidste af sukkeret og vaniljesukkeret sammen med cremefraiche og hæld det udover den afkølede kage.
- Sæt kagen i ovnen i 10 min. Cremefraiche-laget bliver ikke lige så fast som flødeostlaget i ovnen, men stivner når kagen senere kommer på køl.
- Sæt kagen i køleskabet i min. 8 timer.
- Kom de 50 g. sukker til toppingen i en gryde med 2 spsk. vand. Opvarm ved lav varme til sukkeret er smeltet.
- Skru derefter op for varmen og tilsæt de frosne bær. Læg låg på gryden, og lad det koge i nogle minutter.
- Tag derefter låget af gryden, skru ned for varmen, og lad det småkoge.
- Rør maizena i sammen med 2 spsk. vand og lad det simre til den har en tyk konsistens.
- Lad toppingen køle, og smør den herefter på kagen. Pynt med friske bær.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-