Ingredienser
Bund
- 90 g. smør
- 240 g. digestive kiks
Fyld
- 2 æg
- 400 g. philadelphia
- 150 g. sukker
- 3 tsk. vaniljesukker
- 4 ½ dl. cremefraiche
- lidt smør til at smøre formen
Topping:
- 250 g. hindbær (gerne frosne)
- 50 g. sukker
- 1-2 tsk. maizena
- Friske bær efter eget valg til pynt
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 190 c. og smør en springform.
- Smelt 90 g. smør i en gryde ved lav varme.
- Knus kiksene til krummer (evt. i en frysepose der bankes med en kagerulle)
- Rør kiksekrummerne i gryden med smør. Rør godt.
- Fordel kikseblandingen i bunden af springformen. Sørg for den er jævn.
- Bag kiksebunden i ovnen i ca. 15 min.
- Blend flødeost, æg, 1 ½ tsk. vaniljesukker og 100 g. af sukkeret til det er helt glat.
- Hæld den flydende masse udover den færdige kiksebund.
- Bag kagen i ovnen i 20 min. eller til ostemassen er stivnet.
- Lad kagen afkøle i 20 min.
- Bland det sidste af sukkeret og vaniljesukkeret sammen med cremefraiche og hæld det udover den afkølede kage.
- Sæt kagen i ovnen i 10 min. Cremefraiche-laget bliver ikke lige så fast som flødeostlaget i ovnen, men stivner når kagen senere kommer på køl.
- Sæt kagen i køleskabet i min. 8 timer.
- Kom de 50 g. sukker til toppingen i en gryde med 2 spsk. vand. Opvarm ved lav varme til sukkeret er smeltet.
- Skru derefter op for varmen og tilsæt de frosne bær. Læg låg på gryden, og lad det koge i nogle minutter.
- Tag derefter låget af gryden, skru ned for varmen, og lad det småkoge.
- Rør maizena i sammen med 2 spsk. vand og lad det simre til den har en tyk konsistens.
- Lad toppingen køle, og smør den herefter på kagen. Pynt med friske bær.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-