Ingredienser
- 350 g. farfalle-pasta
- 150 g. røget laks
- 80 g. parmesan
- Purløg
- 80 g. smør
Til bechamel
- 50 g. smør
- 50 g. mel
- ½ liter sødmælk
- Paprikakrydderi
- Muskatnød
Sådan gør du
- Først skal bechamelsovsen laves. Smelt smørret i en gryde og hæld derefter melet i og rør rundt i 1 minut.
- Hæld nu løbende mælken i under omrøring. Lad det simre i 10 minutter under konstant omrøring - eller indtil det er blevet tykt. Til sidst blandes ½ tsk. paprika og en knsp. muskatnød i, samt lidt salt og peber.
- Skær laksen i strimler og hak purløget.
- Kog pastaen i saltet vand efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra og hæld i en skål med 80 g. smør, røget laks, hakket purløg, 40 g. revet parmesan og halvdelen af bechamelsovsen. Bland godt rundt.
- Forvarm ovnen på grill og smør et fad med smør. Fadet skal være 4-5 centimeter dybt. Hæld nu pastablandingen. Øverst skal resten af bechamelsovsen og resten af parmesan-osten.
- Grill i ovnen i 15 minutter eller indtil overfladen er gylden.
- Server efter at retten er afkølet i 5 minutter.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-