Ingredienser
Kødsovs:
- 3 spsk. olivenolie
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 stilke selleri
- 2 gulerødder
- 3 spsk. friskhakket persille
- 1 tsk. oregano
- 600 g. hakket kød (lam eller okse)
- 1 dl. rødvin
- 1 ds. hakkede tomater
- 1 spsk. tomatpure
- 2 spsk. worcestershire sauce
- 2 laubærblade
Kartoffelmos:
- 1 kg kartofler
- 1 ½ dl. mælk
- 3 spsk. smør
Sådan gør du
Kødsovs:
- Varm olien op i gryden og tilsæt derefter løg, hvidløg, selleri, gulerod, persille og oregano. Lad dem stege i nogle minutter til de bliver lidt bløde.
- Tilsæt kødet og lad det stege indtil det er helt brunet.
- Tilsæt vin, tomater, tomatpure, worchestershire sauce, laurbærblade, salt og peber.
- Rør godt sammen og lad kødsovsen simre i en halv time, indtil den er blevet tyk i konsistensen.
Kartoffelmos:
- Skræl, grovhak og kog kartoflerne.
- I en skål blandes de kogte kartofler med smør og mælk. Mos blandingen godt og smag til med salt og peber.
- Forvarm ovnen til 200 c.
- Hæld kødsovsen i et ildfast fad og dæk med kartoffelmos. Brug en gaffel til at glatte overfladen ud med.
- Bages i 15 min. eller indtil overfladen er gyldenbrun.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-