Ingredienser
Kødsovs:
- 3 spsk. olivenolie
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 stilke selleri
- 2 gulerødder
- 3 spsk. friskhakket persille
- 1 tsk. oregano
- 600 g. hakket kød (lam eller okse)
- 1 dl. rødvin
- 1 ds. hakkede tomater
- 1 spsk. tomatpure
- 2 spsk. worcestershire sauce
- 2 laubærblade
Kartoffelmos:
- 1 kg kartofler
- 1 ½ dl. mælk
- 3 spsk. smør
Sådan gør du
Kødsovs:
- Varm olien op i gryden og tilsæt derefter løg, hvidløg, selleri, gulerod, persille og oregano. Lad dem stege i nogle minutter til de bliver lidt bløde.
- Tilsæt kødet og lad det stege indtil det er helt brunet.
- Tilsæt vin, tomater, tomatpure, worchestershire sauce, laurbærblade, salt og peber.
- Rør godt sammen og lad kødsovsen simre i en halv time, indtil den er blevet tyk i konsistensen.
Kartoffelmos:
- Skræl, grovhak og kog kartoflerne.
- I en skål blandes de kogte kartofler med smør og mælk. Mos blandingen godt og smag til med salt og peber.
- Forvarm ovnen til 200 c.
- Hæld kødsovsen i et ildfast fad og dæk med kartoffelmos. Brug en gaffel til at glatte overfladen ud med.
- Bages i 15 min. eller indtil overfladen er gyldenbrun.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-