Ingredienser
- 250 g. ziti (lang, hul pasta, men penne kan også bruges)
- 3 spsk. revet parmesan
- 3 spsk. rasp
- Bechamelsovs
Kødsovs:
- 3 spsk. olivenolie
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 stilke selleri
- 3 spsk. friskhakket persille
- 1 tsk. oregano
- 1 kg. hakket oksekød
- 1 ½ dl. rødvin
- 1 ds. hakkede tomater
- 1 spsk. tomatpure
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. allehånde
- 2 laurbærblade
Sådan gør du
- Kog pastaen efter anvisning på pakken.
- Hak løg og hvidløg og skær selleri i skiver.
- Varm olien op i gryden og tilsæt derefter løg, hvidløg, selleri, persille og oregano. Lad dem stege i nogle minutter til de bliver lidt bløde.
- Tilsæt kødet og lad det stege indtil det er helt brunet.
- Tilsæt vin, tomater, tomatpure, kanel, allehånde, laurbærblade, salt og peber.
- Rør godt sammen og lad kødsovsen simre i en halv time, indtil den er blevet tyk i konsistensen.
- Sæt ovnen på 200 c. Fordel ingredienserne i små ildfaste portionsskåle (eller et stort 24x32 cm ildfast fad) på følgende måde; Læg 1/3 af pastaen i bund, og dæk den med halvdelen af kødsovsen. Læg endnu 1/3 af pastaen på og dæk med resten af kødsovsen. Fordel resten af pastaen øverst, og dæk med bechamelsovs. Drys rasp og parmesan over. Bages i 30 min. eller indtil overfladen er gyldenbrun.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-