Ingredienser
- 5 dl. gule flækærter
- 2 spsk. citronsaft
- 8 spsk. smør
- 2 tsk. spidskommen frø
- 1 ½ tsk. gurkemeje
- 5 fed hvidløg (presset)
- ½ dl. friskrevet ingefær
- 1 rød chili (hakket)
- 200 g. babyspinat
- Salt og peber
Til servering: ris og/eller indisk brød
Sådan gør du
- Skyl de gule flækærter og kog dem i 2 liter vand i 1 ½ time. Rør indimellem, så ærterne ikke brænder på i bunden. Fjern det hvide skum der danner sig i overfladen med en ske.
- Hæld det overskydende vand fra ærterne, og tilsæt citronsaften og ca. 2 tsk. salt.
- I en anden gryde opvarmes smørret. Når smørret koger tilsættes spidskommen frø og gurkemeje. Lad koge i 3 min. til smørret er skummende.
- Tilsæt nu de pressede hvidløg, den revne ingefær, hakket chili og lidt salt. Lad koge 2-3 min.
- Tilsæt babyspinaten og lad det koge i ca. 4 min. til spinatbladende er helt møre. Rør jævnligt.
- Bland babyspinaten i gryden med flækærterne og server sammen med ris eller indisk brød.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-