Ingredienser
- 5 dl. gule flækærter
- 2 spsk. citronsaft
- 8 spsk. smør
- 2 tsk. spidskommen frø
- 1 ½ tsk. gurkemeje
- 5 fed hvidløg (presset)
- ½ dl. friskrevet ingefær
- 1 rød chili (hakket)
- 200 g. babyspinat
- Salt og peber
Til servering: ris og/eller indisk brød
Sådan gør du
- Skyl de gule flækærter og kog dem i 2 liter vand i 1 ½ time. Rør indimellem, så ærterne ikke brænder på i bunden. Fjern det hvide skum der danner sig i overfladen med en ske.
- Hæld det overskydende vand fra ærterne, og tilsæt citronsaften og ca. 2 tsk. salt.
- I en anden gryde opvarmes smørret. Når smørret koger tilsættes spidskommen frø og gurkemeje. Lad koge i 3 min. til smørret er skummende.
- Tilsæt nu de pressede hvidløg, den revne ingefær, hakket chili og lidt salt. Lad koge 2-3 min.
- Tilsæt babyspinaten og lad det koge i ca. 4 min. til spinatbladende er helt møre. Rør jævnligt.
- Bland babyspinaten i gryden med flækærterne og server sammen med ris eller indisk brød.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-