Ingredienser
- 2 papayafrugter
- Frisk basilikum
- Frisk mynte
- Frisk koriander
- 2 spsk. riseddike
- 2 spsk. fiskesauce
- 2 spsk. sambal oelek (eller anden chilipaste)
- 24 rispapir-ark (14-16 cm. i diameter)
- 1 agurk
- 1 dl. peanutbutter
Sådan gør du
- Bland følgende i en skål: 75 ml. vand, 1 dl. peanutbutter, riseddike, fiskesauce og sambal oelek. Stil det i køleskabet og lad det køle ned.
- Skyld de friske krydderurter og tag 48 korianderblade, 48 mynteblade og 24 basilikumblade.
- Skær skrællen af papaya og skær over på langs, hvorefter der skæres 1 centimeter skiver. Skær også agurken i aflange strimler, cirka 1/2 brede.
- I en stor skål hældes vand. Fugt nu rispapir-arkene 2-3 ad gangen indtil de bliver bløde. Typisk 1-2 minutter. Læg dem ud på en stor bordplade. Nu skal rullerne laves.
- I hver rulle lægges 1 basilikumblad, 2 mynteblade, dernæst 2 stykker papaya, 2 agurkestrimler og til sidst 2 korianderblade. Rul dem sammen og fold i enderne så de holder tæt. Læg dem på stort fad med fugtig køkkenrulle ovenpå og plastikfolie udenom. Stil i køleskabet til servering.
- Server med peanutsauce.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-