Ingredienser
- 2 papayafrugter
- Frisk basilikum
- Frisk mynte
- Frisk koriander
- 2 spsk. riseddike
- 2 spsk. fiskesauce
- 2 spsk. sambal oelek (eller anden chilipaste)
- 24 rispapir-ark (14-16 cm. i diameter)
- 1 agurk
- 1 dl. peanutbutter
Sådan gør du
- Bland følgende i en skål: 75 ml. vand, 1 dl. peanutbutter, riseddike, fiskesauce og sambal oelek. Stil det i køleskabet og lad det køle ned.
- Skyld de friske krydderurter og tag 48 korianderblade, 48 mynteblade og 24 basilikumblade.
- Skær skrællen af papaya og skær over på langs, hvorefter der skæres 1 centimeter skiver. Skær også agurken i aflange strimler, cirka 1/2 brede.
- I en stor skål hældes vand. Fugt nu rispapir-arkene 2-3 ad gangen indtil de bliver bløde. Typisk 1-2 minutter. Læg dem ud på en stor bordplade. Nu skal rullerne laves.
- I hver rulle lægges 1 basilikumblad, 2 mynteblade, dernæst 2 stykker papaya, 2 agurkestrimler og til sidst 2 korianderblade. Rul dem sammen og fold i enderne så de holder tæt. Læg dem på stort fad med fugtig køkkenrulle ovenpå og plastikfolie udenom. Stil i køleskabet til servering.
- Server med peanutsauce.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-