Ingredienser
Kødboller:
- 350g. hakket okeskød
- 40g. revet parmesan
- 3 spsk. frisk persille
- 1 æg
- 2 fed pressede hvidløg
- ½ tsk. oregano
- Salt og peber
Suppe:
- 3 oksekødsbouillonterninger
- Olivenolie
- 2 spsk. tomatpure
- 1 løg
- 1 gulerod
- 1 selleri
- 100 g. små kartofler
- 200g. kål
- Parmesan (til servering)
- Frisk persille
- 2 laurbærblade
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til kødbollerne i en skål og lav derefter små kødboller. Steg dem nu igennem i en stor gryde (skal bruges til suppen bagefter) i lidt olie. Tag af og lad dem køle af.
- I samme gryde hældes nu 1,6 liter vand og 3 oksekødsbouillonterninger. Lad det koge op.
- Tilsæt nu følgende i gryden: 2 spsk. tomatpure, 2 laurbærblade, 4. spsk. hakket persille og lidt salt. Lad det simre i 30 minutter.
- I mellemtiden skæres løg, selleri, gulerod og kartoffel i små stykker. Hæld det i suppen, når den har simret i de 30 minutter og lad det simre med indholdet i yderligere 15 minutter.
- Skær kål i mindre stykker og tilføj det i gryden sammen med kødboller. Lad det simre i 10 minutter.
- Server med revet parmesan ovenpå.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-