Ingredienser
- 400g. arborio/risotto ris
- 50 ml. hvidvin
- 80g. parmesanost
- Frisk persille
- 1 citron
- 2 skalotteløg
- 3 kyllingebouillonterninger
- Smør
- Olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Bring 1,4 liter vand med 3 kyllingebouillonterninger i kog.
- Hak skalotteløgene fint. Skyl og citronen og riv skrællen og pres saften ned i et glas.
- I en ny gryde smeltes ned 2 spsk. smør sammen med 1½ spsk olivenolie. Svits skalotteløgene i gryden i omkring 5 minutter og tilsæt risene og rør rundt.
- Tilsæt 50 ml. hvidvin og lad det fordampe unde romrøring. Tilføj nu bouillonvandet lidt efter lidt under omrøring. Hæld mere i hver gang risene er begyndt at absorbere vandet som allerede er i gryden. Bliv ved indtil alt vandet er tilføjet. Det tager omkring 30 minutter.
- Riv i mellemtiden 80 g. parmesan og hak frisk persille. Tilsæt i gryden sammen med 2 spsk. smør, 2 spsk. persille, 3 spsk. citronsaft og 5 tsk. citronskræl når risene er kogt færdige. Rør godt rundt.
- Server med salt og peber.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-