Ingredienser
- 400g. arborio/risotto ris
- 50 ml. hvidvin
- 80g. parmesanost
- Frisk persille
- 1 citron
- 2 skalotteløg
- 3 kyllingebouillonterninger
- Smør
- Olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Bring 1,4 liter vand med 3 kyllingebouillonterninger i kog.
- Hak skalotteløgene fint. Skyl og citronen og riv skrællen og pres saften ned i et glas.
- I en ny gryde smeltes ned 2 spsk. smør sammen med 1½ spsk olivenolie. Svits skalotteløgene i gryden i omkring 5 minutter og tilsæt risene og rør rundt.
- Tilsæt 50 ml. hvidvin og lad det fordampe unde romrøring. Tilføj nu bouillonvandet lidt efter lidt under omrøring. Hæld mere i hver gang risene er begyndt at absorbere vandet som allerede er i gryden. Bliv ved indtil alt vandet er tilføjet. Det tager omkring 30 minutter.
- Riv i mellemtiden 80 g. parmesan og hak frisk persille. Tilsæt i gryden sammen med 2 spsk. smør, 2 spsk. persille, 3 spsk. citronsaft og 5 tsk. citronskræl når risene er kogt færdige. Rør godt rundt.
- Server med salt og peber.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-