Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonCitronrisotto - opskrift - Madkogebogen
Citronrisotto
Citronrisotto
Citronrisotto
Citronrisotto

Citronrisotto - opskrift

Til 2-4 personer

Ingredienser
- 400g. arborio/risotto ris
- 50 ml. hvidvin
- 80g. parmesanost
- Frisk persille
- 1 citron
- 2 skalotteløg
- 3 kyllingebouillonterninger
- Smør
- Olivenolie
- Salt og peber

Sådan gør du
- Bring 1,4 liter vand med 3 kyllingebouillonterninger i kog.
- Hak skalotteløgene fint. Skyl og citronen og riv skrællen og pres saften ned i et glas.
- I en ny gryde smeltes ned 2 spsk. smør sammen med 1½ spsk olivenolie. Svits skalotteløgene i gryden i omkring 5 minutter og tilsæt risene og rør rundt.
- Tilsæt 50 ml. hvidvin og lad det fordampe unde romrøring. Tilføj nu bouillonvandet lidt efter lidt under omrøring. Hæld mere i hver gang risene er begyndt at absorbere vandet som allerede er i gryden. Bliv ved indtil alt vandet er tilføjet. Det tager omkring 30 minutter.
- Riv i mellemtiden 80 g. parmesan og hak frisk persille. Tilsæt i gryden sammen med 2 spsk. smør, 2 spsk. persille, 3 spsk. citronsaft og 5 tsk. citronskræl når risene er kogt færdige. Rør godt rundt.
- Server med salt og peber.



Forslag til


Flere gode opskrifter!


Gryderet m. kylling og hvide bønner

Gryderet m. kylling og hvide bønner

Skøn ret til en regnvejrsaften - mør kylling med chili og hvide bønner...
Italiensk spaghetti ret

Italiensk spaghetti ret

Simpel ægte italiensk spaghetti ret med pancetta og pecorino...
Pasta m. soltørret tomat pesto

Pasta m. soltørret tomat pesto

Fantastisk pastraret med bacon og soltørret tomat pesto...
Konkylier pasta m. soltørrede tomater

Konkylier pasta m. soltørrede tomater

Pasta og kødsovs med et hint af chili...

Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-

Navigation

Sociale medier