Ingredienser
Til chilimayonnaise:
- 1 dl. tørrede abrikoser
- 1 lime
- ca. 1 dl. mayonnaise
- 1 tsk. chilipulver
- 1 hakket frisk jalapeno (kan erstattes med et løg)
Til burgere:
- 500 g. hakket kød
- 1 spsk. smør
- 1 dl. finthakkede cashew el. pekannødder
- Salt og peber
- 4 burgerboller
- Iceberg salat
- Evt. curlyfries til servering
Sådan gør du
- I et glas blandes limesaft med 1 dl. varmt vand. Tilsæt de tørrede abrikoser, og lad dem udbløde i vandet i 15 min.
- Hæld vandet fra, dub abrikoserne tørre, og hak dem.
- Finhak den friske jalapeno (eller løget), og rør sammen med mayonnaise og chili i en lille skål.
- Tag 2 spsk. af chilimayonnaisen og bland sammen med det hakkede kød.
- Bland den hakkede abrikos sammen med det resterende chilimayonnaise, og stil på køl.
- Smelt smørret og bland det sammen med de hakkede nødder og salt og peber.
- Form det hakkede kød til 4 burgerbøffer, og dæk hver side af bøfferne med hvad der svarer til 1 spsk. af nøddeblandingen. Pres de hakkede nødder lidt ned i bøffen, så de hænger ved under stegning.
- Steg bøfferne og varm burgerbollerne.
- Server burgerne med salat og abrikos-chilimayonnaisen.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-