Ingredienser
- 250 g. sukker
- 70 g. kakaopulver (uden sukker)
- 2 æg
- ½ tsk. vaniljeekstrakt
- 130 g. usaltet smør
- 65 g. mel
- 65 g. valnødder (valgfrit)
- Salt
Sådan gør du
- I en gryde sættes lidt vand i kog. I en porcelænsske blandes smør, sukker, kakao og salt og sættes over det kogende vand, så det smelter under omrøring. Det er færdigt når smørret er smeltet og ensartet. Sæt skålen til side til afkøling.
- Forvarm ovn til 170 grader.
- Når blandingen er afkølet, røres vaniljeekstrakt i med en træske. Tilsæt æggene et af gangen og omrør grundigt. Tilsæt da mel og rør til dejen er ensartet. Tilsæt nødder, hvis du vil.
- Hæld dejen i en bageform med bagepapir i bunden, og lad dem bage i forvarmet ovn i 25-30 minutter.
- Lad kagen afkøle helt før du skærer den ud (kan f.eks. afkøles kort i fryser hvis du vil have helt skarpe stykker). Server.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-