Ingredienser
- 450 g. hakket kylling
- 7-9 peberfrugter (afhængigt af størrelsen)
- 1 lille løg
- 3 fed hvidløg
- Olivenolie
- 350 ml. brune ris
- 60 g. revet parmesan
- 750 ml. tomatsauce (f.eks. Arrabbiata)
- 80 ml. fløde
- Friskhakket basilikum (ca. 1 dl. i målebæger)
- Salt og peber
Sådan gør du
- Sæt de brune ris i kog i letsaltet vand efter anvisning på pakke (typisk 20-25 minutter).
- Skær toppen af peberfrugterne (toppen skal gemmes) og rens og skyl dem indvendigt. Hak løget og pres hvidløgene.
- I en gryde tilsættes olivenolie og løgene svitses. Herefter tilsættes 2 fed hakket hvidløg (gem det sidste) i et par minutter. Tilsæt nu hakket kylling med salt og peber. Lad kyllingen blive gennemstegt.
- I en anden gryde tilsættes tomatsauce, fløde og det resterende hvidløg. Lad det koge op og tilføj nu det meste friskhakkede basilikum (gem lidt til servering).
- I gryden med kylling tilsættes nu de færdige brune ris (uden vand), 40 g. revet parmesan (gem resten) og 1,25 dl. tomatblanding fra gryden (gem resten). Bland og sluk varmen.
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Fordel kødblandingen i peberfrugterne - fyld dem helt op. Sæt dem i et ovnfast fad, hæld en smule ekstra tomatblanding ovenpå hver af peberfrugterne og hæld resten i bunden. Sæt toppen tilbage på peberfrugterne.
- Sæt i ovnen i 20 minutter. Læg herefter sølvpapir ovenpå og giv yderligere 30 minutter.
- Server med resten af parmesanen og frisk basilikum.
Tip: Kan spises alene, men også sammen med f.eks. kartoffelmos.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-