Ingredienser
- 450 g. hakket kylling
- 7-9 peberfrugter (afhængigt af størrelsen)
- 1 lille løg
- 3 fed hvidløg
- Olivenolie
- 350 ml. brune ris
- 60 g. revet parmesan
- 750 ml. tomatsauce (f.eks. Arrabbiata)
- 80 ml. fløde
- Friskhakket basilikum (ca. 1 dl. i målebæger)
- Salt og peber
Sådan gør du
- Sæt de brune ris i kog i letsaltet vand efter anvisning på pakke (typisk 20-25 minutter).
- Skær toppen af peberfrugterne (toppen skal gemmes) og rens og skyl dem indvendigt. Hak løget og pres hvidløgene.
- I en gryde tilsættes olivenolie og løgene svitses. Herefter tilsættes 2 fed hakket hvidløg (gem det sidste) i et par minutter. Tilsæt nu hakket kylling med salt og peber. Lad kyllingen blive gennemstegt.
- I en anden gryde tilsættes tomatsauce, fløde og det resterende hvidløg. Lad det koge op og tilføj nu det meste friskhakkede basilikum (gem lidt til servering).
- I gryden med kylling tilsættes nu de færdige brune ris (uden vand), 40 g. revet parmesan (gem resten) og 1,25 dl. tomatblanding fra gryden (gem resten). Bland og sluk varmen.
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Fordel kødblandingen i peberfrugterne - fyld dem helt op. Sæt dem i et ovnfast fad, hæld en smule ekstra tomatblanding ovenpå hver af peberfrugterne og hæld resten i bunden. Sæt toppen tilbage på peberfrugterne.
- Sæt i ovnen i 20 minutter. Læg herefter sølvpapir ovenpå og giv yderligere 30 minutter.
- Server med resten af parmesanen og frisk basilikum.
Tip: Kan spises alene, men også sammen med f.eks. kartoffelmos.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-